Проектът на бюджета за 2021 г. ще бъде разгледан на

...
Проектът на бюджета за 2021 г. ще бъде разгледан на
Коментари Харесай

Три комисии в парламента обсъждат Бюджет 2021

Проектът на бюджета за 2021 година ще бъде прегледан на първо четене в трите водещи комисии в Народното събрание. По традиция на първо четене комисиите по бюджет и финанси, обществени въпроси и опазване на здравето заседават дружно по бюджета за идната година. В този за 2021 година е заложен недостиг от 3,9 на 100.

4 милиарда и 500 милиона лв. е вероятният нов дълг 2021 година, като в края й общата задлъжнялост на страната ни не би трябвало да надвишава 31 милиарда и 900 милиона лв., написа в проектобюджета за следващата година. В средносрочната финансова рамка, чийто небосвод е 2023 година, обаче е записано, че в края на интервала държавният дълг може да надвишава 38 милиарда и 800 милиона.

С Бюджет 2021 се актуализира за трети път и тазгодишният бюджет, като дефицитът се усилва до повече от пет милиарда лв.. Основната рецензия към плановете в държавната хазна, че и тази, и идната година със заложени несъразмерни разходи, множеството от които на калпак.

От своя страна финансовият министър Кирил Ананиев дефинира проектозакона като „ антипандемичен ” и изясни, че в рамката за следващата година има заложен буфер от 640 милиона лв., който се крие в прехвърлянията към институциите.

И въпреки всичко – повече пари за обучение и опазване на здравето са заложени в плана на бюджета за следващата година, а още преди депутатите да са споделили думата си на първо четене, министър председателят Бойко Борисов разгласи промени сред двете четения в Народното събрание.

Те са свързани с увеличение на дотациите за развъждане на дете и включване на нов ред – дотации за четири деца.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР