Проектът Музиката вместо улицата отбеляза своята 15-та годишнина с концерт

...
Проектът Музиката вместо улицата отбеляза своята 15-та годишнина с концерт
Коментари Харесай

15-та годишнина с концерт отбеляза  Музиката вместо улицата

Проектът " Музиката вместо улицата " означи своята 15-та годишнина с концерт в зала " Сливен ". В програмата бяха включени творби от огромните композитори Моцарт, Вивалди, Бизе, Салиери, и други, със специфичното присъединяване на сопраното Ина Кънчева.

Създателят на плана маестро Георги Калайджиев и неговата брачна половинка Мария Хаушилд приветстваха гостите и споделиха насладата си от опцията да показват пред публиката достиженията на младите музиканти. " Проектът оказва помощ на децата да намират себе си и им дава нови благоприятни условия ", сподели Калайджиев.

Гост на концерта беше кметът Стефан Радев, който поздрави маестрото и музикантите с рождения ден. Той за следващ път акцентира какъв брой значима роля има планът за интеграцията на ромските деца и ще продължи да поддържа напъните на всички, които вземат участие в този развой.

В концерта участваха младежи, които са от началото на плана и нови млади гении. С тях работи през годините музикалният възпитател Радка Кусева. " Искаме да възпитаваме у тези деца труд, самообладание и дисциплинираност ", сподели тя.

Гост на събитието беше и Бернд Крюгер от Германия, който оказва помощ на " Музиката вместо улицата " от 2008 година. По негова покана децата са взели участие в концерти в побратимения на Сливен немски град Гера.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР