Проектът касае обществото и трябва да бъде разграничен от политиката.

...
Проектът касае обществото и трябва да бъде разграничен от политиката.
Коментари Харесай

Георги Гвоздейков: До ноември ще започнем да обучаваме персонал за въздушната медицинска помощ


Проектът касае обществото и би трябвало да бъде разделен от политиката. Това посочи ръководителят на незабавната въздушна помощ Георги Гвоздейков в предаването " Твоят ден " по Нова нюз. 

Според него хеликоптер ще бъде взет на лизинг, с цел да бъде лицензирано сдружението.

" До ноември ще го осигурим и ще стартираме да образоваме личен състав. Обществената поръчка ще бъде извършена от Министерството на здравеопазването. Ще вземат участие производители от Европа и света. Средствата са обезпечени, ще се построяват шест оперативни бази ", акцентира той.

" Разчитам на експерти в своята област - водачи, инженери, лекари, финансисти. Ние сме сериозен и стимулиран екип ", изясни той. И добави, че назначението му не е нелегално, защото е бил народен представител.

" Създаването на комерсиалното сдружение е поради нуждата да отговорим на регламента, принципал е Министерство на превоза, притежател на капитала е страната. Законът е спазен. Направен е разбор, изследвани са модели в Европа. Спрели сме се на три вероятни разновидността в България - доставка на профилиран екип до мястото на произшествието, култивиране на пациента на място и по време на полет. Следващата задача е среща с различен наземен екип - с кола за спешна помощ. След това откарване до болница по най-бързия метод. Третата задача е бърз трансфер сред лечебни заведения ", разкри Гвоздейков. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР