Проектът „Ето къде си“ с куратор Ирина Баткова (сестра на

...
Проектът „Ето къде си“ с куратор Ирина Баткова (сестра на
Коментари Харесай

Гол г*з за 500 000 лева ще ни представя на Венецианското биенале за съвременно изкуство

Проектът „ Ето къде си “ с куратор Ирина Баткова (сестра на фамозния юрист и някогашен притежател на "Левски " Тодор Батков) и създател Михаил Михайлов ще бъде българският участник във Венецианското биенале за модерно изкуство. Конкурсът се състоя в края на предходната година и в него участваха 17 плана. Изборът обаче провокира същинска стихия в арт средите поради клозетната хармония на актьора Михайлов.

Това е десетото присъединяване на страната ни в най-стария и влиятелен конгрес за модерно изкуство, учреден през 1895 година, като за повторно конкурсната процедура се организира от назначеното от Министерството на културата жури. Държавното спонсорство за идната излагаия възлиза на 500 000 лв..

Хомоеротиката на създателя фрапира не един и двама културтрегери, а границата сред съвременно и откровена нецензурност е много размита, въпреки да не се наемаме да я разясняваме.

Ето по какъв начин реагира на новината известният социалист - художник Валентин Иванов - Кардамски:

Досега постоянно съм избягвал да разясня творби на сътрудници. По изключение ще си разреша да ви показва част от инсталациите на Михаил Михайлов.
Първата се споделя “Доходи”, втората “Пипни и докосни”. После няма никакво значение за мен…
Извинявам се! Възмутително е!
Пак за първи път ще изразя мнение и за актуалното родно изкуство като цяло - нападателният напор на всевъзможни случайници не го развива и разнообразява. Да се разчита на възпитанието на публиката да замълчи пред всевъзможни чудовищни арт-безобразия и художествена отпадналост не е позитивна оценка, драги! И пъшкането на маса финансово подплътени неграмотници пред арт-полюции - също!




Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР