Проектът е по Оперативна програма „Околна среда 2014 - 2020”,

...
Проектът е по Оперативна програма „Околна среда 2014 - 2020”,
Коментари Харесай

Продължава изпълнението на проект по Натура 2000 в област Монтана, ето какви дейности предстоят

Проектът е по Оперативна стратегия „ Околна среда 2014 - 2020”, като бенефициент е община Монтана, а сътрудник е съдружие „ Ловно-рибарско сдружение „ Огоста”. Общата стойност на плана е 71 400.00 лева, от които 60 690.00 лева от Европейския фонд за районно развиване и 10 710.00 лева национално съфинансиране от държавния бюджет на Република България. Той е стартирал на 13.04.2021 година и се чака да завърши на 13.01.2023 година Проектът е в осъществяване на мярка 15 "Организация и осъществяване на новаторски екологични събития " и мярка 33 "Планиране и осъществяване на поддържащи осведомителни акции ориентирани към заинтригуваните страни " от Националната предпочитана рамка за деяние за НАТУРА 2000 за интервала 2014 - 2020.
Общата му цел е да построи и развие условия за поддържане на споделена визия за екологичната мрежа НАТУРА 2000 в област Монтана посредством обмисляне, образуване и осъществяване на районна осведомителна акция, включваща събития с тематичен темперамент, ориентирани към авансово разпознати заинтригувани страни/целеви групи.
В рамките на плана ще бъдат изпълнени три действия: 1. Подготовка на плановото предложение.
Стартирала след оповестяването на процедурата и е изпълнена преди подаването на плановото предложение. Изготвени са пет типа разбори.

2. Организиране и осъществяване на районна осведомителна акция.
Същинска за плана. Включва пет поддейности: - Регионален конгрес в града на Огоста, предопределен за неинституционални заинтригувани страни - туристически бранш, притежатели на къщи за посетители, занаятчии, риболовен сдружения, неправителствени организации, работещи в региона на околната среда и други от областта;
- Фестивал на запаления рибар, предопределен за неинституционални заинтригувани страни. Фестивалът ще се организира на територията на село Мартиново, язовир Мартиново, предпазена зона "Западен Балкан ".
- Организиране и осъществяване на съревнование по лов на риба на терен сред деца, младежи и родители и действия по оцеляване в природата с четири обособени възрастови групи, които ще се проведат през лятото на 2021 година и 2022 година
- Дни на Натура 2000 в Монтана с открита галерия в централната част на града за показване на зоните от региона пред необятната общност.

3. Управление и гласност на плана.
Организацията и ръководството на плана, както и ограниченията по гласност, ще се осъществят от екип за ръководство на плана, включващ началник и счетоводител (вътрешни за бенефициента лица).
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР