Проектът е 100 % финансиран от Европейския съюз и предвижда

...
Проектът е 100 % финансиран от Европейския съюз и предвижда
Коментари Харесай

Поморие ще има Младежки център, кметът Иван Алексиев подписа договора за финансирането

Проектът е 100 % финансиран от Европейския съюз и планува построяването на нова постройка за юношески действия

Община Поморие завоюва финансиране за създаване на Младежки център по процедура „ Изграждане на юношески центрове (в градове, които не са областни) “, финансирана от Националния проект за възобновяване и резистентност.

Проектът е 100 % финансиран от Европейския съюз и планува построяването на нова постройка за юношески действия (в непосредственост до ДГ „ Слънчо “ – гр. Поморие), както и финансиране на редица действия за младежи на възраст от 13 до 29 години.

Основната цел е привличане на възпитаници и младежи в дейностите на центъра, които в главната си част са  насочени към повишение на цифровите умения, развиване на предприемаческата просветеност, на общата и финансовата просветеност, насърчаване на характерни меки умения като: връзка и презентиране; медийната просветеност, различаване на подправени вести и други, които да подкрепят общественото включване и пригодността за претовареност.

Съществена част от активността на Младежкия център ще е работата по създаване на екологосъобразно мислене и държание измежду младежите и реализация на екологични юношески политики.

Заложени са и действия по осъществяване на обмени на положителни практики и образуване на взаимни образования и събития в мрежа с други центрове в България и Европа, както и в такива от някои от побратимените градове на Поморие.

Продължителността на плана е до 30.06.2026 г.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР