Проектът Daily Minor Planet разчита на данните от обсерваторията Mount

...
Проектът Daily Minor Planet разчита на данните от обсерваторията Mount
Коментари Харесай

Първият нов астероид, открит с мое участие

Проектът Daily Minor Planet разчита на данните от обсерваторията Mount Lennon. Image: Daniel Oberhaus/ Wikimedia Commons

През месец юли ви описах за това по какъв начин в границите на цивилен теоретичен план на НАСА откривам нови метеорити и съдействувам за определянето на орбиталните параметри на до момента откритите такива. Днес излязоха резултатите, представящи новооткритите до момента метеорити с към този момент налични обозначения. Представям ви първия подобен метеорит, открит с мое присъединяване.

Това е метеоритът, като данните за него можете да намерите на страницата на Minor Planet Center. Той е следен за първи път от обсерваторията G96 Mount Lemmon Survey на 16-ти април. В потвърждаването му сме взели участие общо седем души (линк), измежду които и аз (SAlexandrov). Всичките сме работили към плана Daily Minor Planet на платформата за гражданска просвета Zooniverse под управлението на доктор Карсън Фулс. Имената ни бяха вписани предишния месец (юли) в обявата на списанието Minor Planet Circulars, издавано от Minor Planet Center (MPC) под егидата на Международния астрономически съюз (IAU), налично на този линк.

Проектът използва данни, получени от финансираната от НАСА стратегия Catalina Sky Survey, в границите на която всяка нощ биват заснемани повече от 1 000 изображения. Екипът е дребен и няма опцията да прегледа детайлно всяко едно от тези изображения. Така че всеки може да се включи и да открива нови метеорити – в това число и вие! За повече информация – на този линк.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР