Проектът Collab 4 HySust CCI отправя покана към културни и

...
Проектът Collab 4 HySust CCI отправя покана към културни и
Коментари Харесай

Събитие за иновации през септември в Пловдив

Проектът Collab 4 HySust CCI насочва покана към културни и креативен начинания с интерес за присъединяване в развъдник за нововъведения:

Включете се в хибридно събитие за шерване на опит и работилница за връзка с публиката и за реализиране на стабилно развиване посредством партньорства.

Събитието, проведено от Интеркултура Консулт взаимно с Община Пловдив, дава формален старт на плана Collab 4 HySust CCI . Проектът дава опция за присъединяване в 16-месечна стратегия с менторство и микрогрант за създаване на нови действия.

В събитието сътрудниците в плана от Италия, Дания, Гърция и Сърбия ще споделят на практика опит. Всички участници ще имат опция да се срещнат със свои сътрудници от Балканите и да намерят нови евентуални сътрудници за бъдещи действия.

Желаещите могат да се причислят към събитието на място в изложбена зала „ 2019 “ на Градска художествена изложба Пловдив или онлайн. Участието е единствено с предварителна регистрация до 21 август.

Вижте предварителната програма тук.

За присъединяване:  регистрирайте се тук  до 21 август

Проектът, подсилен от стратегия „ Творческа Европа “, е съдействие на организации от пет европейски страни с фокус върху югоизточна Европа. Collab 4 HySust CCI има за цел да усъвършенства качеството на работа на европейските културни и креативен браншове в две съществени направления.

С отворената покана ще бъдат определени 15 европейски културни и креативен организации, които желаят да вършат нововъведения:
в разширението на достъпа до просвета като намират нови способи за свързване на създатели и културни дейци с тяхната публика в устойчивото развиване посредством партньорства, технологии и цифровизация, а също по този начин и в позитивни обществени промени.
Приветстват се оферти от планове в ранен стадий на идейно развиване, както и от такива, които към този момент са постигнали видим прогрес и са във фаза на осъществяване или първообраз. Проекти, които към този момент са посочили позитивно влияние и търсят поддръжка за разширение на своя обсег, също са добре пристигнали. Независимо дали имате обещаваща идея или план, който към този момент печели самопризнание, ние ви каним да изпратите и да употребявате ресурсите и опциите на програмата.

Научете повече за поканата и процеса на кандидатстване тук .

Още за Collab 4 HySust CCI:

Културните и креативните промишлености (КТИ) играят основна роля в стимулирането на нововъведенията в посока устойчива смяна. Това бе изключително осезаемо по време на пандемията на COVID-19. Всъщност този сложен интервал подтикна европейските културни организации да се приспособяват и да засилят връзката с аудиторията си, в това число през онлайн оферти. Въпреки някои достижения, доста от тези планове не реализираха дълготраен резултат. Това се дължи на дефицит на вътрешен потенциал в организациите и на неналичието на дълготрайна поддръжка за междусекторни нововъведения изключително в страни, в които инкубатори за организации от КТИ са огромна необичайност.

Главната цел на плана Collab 4 HySust CCI е да улесни обмена на познания сред другите райони от Европейския съюз и да свърже организациите, които припознават характерните потребности на секторите в своите райони и значимостта на европейски политики като Европейския зелен пакт. Проектът цели да трансформира позицията на КТИ организациите и да повлияе на общностите, които те построяват.

Партньори в плана са Materahub от Италия, Интеркултура Консулт от България, Nova Iskra Creative Hub от Сърбия, Syn+ Ergasia от Гърция и The Flying Theatre от Дания.

Проектът е съфинансиран по стратегия „ Творческа Европа “ на Европейски Съюз.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР