Проект за инвестиционен разход Придобиване на нов тип боен самолет

...
Проект за инвестиционен разход Придобиване на нов тип боен самолет
Коментари Харесай

Внасят проект за придобиване на още 8 изтребителя Ф-16

Проект за капиталов разход " Придобиване на нов вид военен аероплан " - втори стадий, е признат тази сряда от служебното държавно управление и ще бъде импортиран в Народното събрание. Става въпрос за вторите 8 изтребителя Ф-16 блок 70, въоръжението към тях, наземното съоръжение и образованието на водачи, за което все още са нужни над 2,5 милиарда лв..

С придобиването на още 8 изтребителя аналогични на първите 8, българските Военновъздушни сили ще изградят нови качества, които ще разрешат осъществяване на необятен набор от задания в народен и групов формат по откритите съюзни стандарти, и ще се отстранен дефицити на качества. Това е записано в предлагания капиталов план.

Проектът за капиталов разход е оповестен в осведомителната система на държавното управление във вчерашния ден, като е посочено, че по него ще са нужни 1 296 412 000 000 щ. д. или 2  540 967 000 000 лева По валутен курс от 1.96 лева за $. Отбелязва се обаче, че ще са нужни и други разноски - за заплащане на Данък добавена стойност, мита и превоз. В резултат на подписаните през 2017 година контракти по програмата за задгранични военни продажби за придобиване на самолети Ф-16 блок 70 и осъществените заплащания по тях, на България е предоставена опция за разсрочено заплащане при подписване на нови контракти по програмата за интервал от 10 година - до 2031 година, като се предлага и финансова скица за заплащане за всяка една от годините.

Ако подписването на контракт за вторите 8 американски изтребителя се забави, се показват и опасности, като да вземем за пример, в тях да се вложат съставни елементи и детайли, които са разнообразни от вложените в първите 8, което би затруднило употребата и поддръжката. Дадената все още оферта от държавното управление на Съединени американски щати също може да прекърпи промени, в случай че контракт не се подписа в точния момент, е записано в плана за капиталово желание.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР