Проект за дигитализация на пловдивски училища е сред 80-те класирани

...
Проект за дигитализация на пловдивски училища е сред 80-те класирани
Коментари Харесай

Проект за дигитализация на пловдивски училища класиран на финала на евроконкурс за иновативни проекти във Виена

Проект за цифровизация на пловдивски учебни заведения е измежду 80-те класирани за финала на интернационалния конкурс за новаторски планове във Виена, в който бяха показани над 600 плана от цяла Европа.

Първата гала по връчване на интернационалните награди за новаторска европейска политика се организира в австрийската столица в сряда вечер, а на събитието бяха отличени общо 9 политически плана от 4 страни за достижения и новаторски метод при водените от тях политики в разнообразни области на публичния живот.

Пловдив бе показан от заместник-кмета по обучение, бизнес развиване, европейски политики и интернационално съдействие Стефан Стоянов.

 8pl4005-balna-zala-kmetstvo-wien-zam-kmet-stefan-stojanov „ Дигитализация на образователния развой “ в Пловдив започва през 2016 година и цели да вкара облачни технологии във всички учебни заведения посредством платформите G-suite for Education нa Гугъл и Microsoft Office 365, изясни Стефан Стоянов. Подобен план за пръв път се осъществя в България като обществена политика за промени в образованието.

Инициативата обгръща 13 учебни заведения в Пловдив сега, като по програмата към този момент са подготвени над 250 учители. Целта е до 2019 година огромният учебен план да обхване всичките 54 общински учебни заведения в града под тепетата. Платформите са безвъзмездни и целят трайна цифровизация на всички образователни процеси, свързани с образованието и ръководството на осведомителния поток сред шефове, учители, възпитаници, родители и административен личен състав.

Всички нужни материали и учебници ще са налични от всяко място и когато и да е. След време тези технологии значително ще заместят хартиените носители в учебните заведения. Община Пловдив провежда и финансира образованието на учебните екипи за потребление на платформите. Обученията се организират от неправителствената организация Център за креативно образование, която е сертифициран сътрудник на Гугъл за облачни техологии в образованието.

През 2017 година екипът на организацията откри център за трансфер на технологии в Пловдив, с цел да подкрепи работата по цифровизация на учебните заведения. „ Участието на български планове в толкоз влиятелна ранглиста е висока оценка за екипа на Община Пловдив, който реализира в действителност доста през последните години. Въвеждането на облачните технологии е значим план за нас. Ефективното потребление на сходни решения ще даде нужната поддръжка на общественото обучение да се реформира и да бъде съответно на актуалните потребности на децата. Ние в Пловдив работим по пакет от нововъведения в общественото обучение и се стремим да подкрепяме системата по всевъзможен метод “, разяснява зам.-кметът Стефан Стоянов.

През последните години Община Пловдив анонсира стратегии за Монтесори педагогика в детските градини, развиването на новаторски учебни заведения, подкрепяне на дуалното обучение, приспособени стратегии за ИТ промишлеността с Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски ” и други

Наградите са самодейност на основания във Виена „ Институт за нововъведения в политиката “ и имат упоритостта да станат най-престижното годишно отличие за новаторска политика на Стария континент. 1022 европейски жители, определени на инцидентен принцип, имаха привилегията да журират и да отличат тазгодишните новаторски политици на Европа в 9 категории: Качество на живот; Свобода; Просперитет; Работни места; Екология; Просперитет; Демократичност; Човешки права и Общност.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР