Проект на община Карлово по Програмата за развитие на селските

...
Проект на община Карлово по Програмата за развитие на селските
Коментари Харесай

Слагат край на дупките по пътя Карлово-Войнягово

Проект на община Карлово по Програмата за развиване на селските региони поставя завършек на дупките по пътя Карлово-Дъбене-Войнягово. След извършена процедура за възлагане на социална поръчка предишния ден кметът на Карлово доктор Емил Кабаиванов подписа контракт с шефа на консорциум „ Пътища Карлово 2018 ” инж. Недялко Бекиров.

Рехабилитацията на това шосе се чака от години от локалните хора, то не е ремонтирано главно от десетилетия, а периодическите кърпежи на дупките не могат да поправят амортизираното трасе. Пътят е доста претрупан, той минава през Дъбене и свързва с Карлово и прилежащо село Войнягово.

Предвидено е разширение на пътя, покриването му с два пласта асфалт - базов и износващ, създаване на прилежащи уреди - канавки, мантинели и пътни и крайпътни уреди.

Проектът се финансира от Държавен фонд „ Земеделие ”. Крайният период за осъществяване на строително-монтажните работи е 31 август 2019 години.

На подписването на контракта участваха и заместник-кметът на община Карлово Данка Зидарова-Люртова, както и кметовете на селата Дъбене и Войнягово Вълко Шойлеков и Тодор Танковски.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР