Продуцентът Магърдич Халваджиян е приключил успешно проточили се с месеци

...
Продуцентът Магърдич Халваджиян е приключил успешно проточили се с месеци
Коментари Харесай

Маги Халваджиян взе акъла на Кремена с уникален подарък

Продуцентът Магърдич Халваджиян е завършил сполучливо проточили се с месеци договаряния със сенчестия предприемач Петър Цабалас – Пепи Гърка за топ заведението „ Парк бар ”, помещаващо се на улица „ Шипка ” в центъра на София, написа „ Уикенд ”.

След продължителни диалози Халваджиян и Цабалас са постигнали сделка известния бар да бъде предан чартърен на брачната половинка на арменеца Кремена. Тя ще заплаща по 10 000 евро на месец за обекта, който би трябвало да отвори порти най-късно на 1 ноември. Заведението „ Парк бар ” бе шлагер измежду заможните софиянци и посетители на столицата повече от десетилетие с помощта на шефа Иво. Миналата есен обаче чевръстия шеф напусна основаното от него заведение, с цел да сътвори свое лично – „ Меценат ” на партера на ЦУМ, а притежателя Пепи Гърка отвори морски ресторант на мястото на „ Парк бар ”. Както се и очакваше, скъпарския ресторант не потръгна и след 3-4 месеца позорно хлопна кепенци. Оттогава топ парцелът наоколо до Софийския университет и Българска национална телевизия стои заключен, а притежателят Пепи Гърка пробва да го продаде за безумната цена от 7 милиона евро.

В последна сметка Цабалас е приел офертата на Магърдич и Кремена Халваджиян да им отдаде чартърен помещението дружно с марката – „ Парк бар ”. Преди да проработи още веднъж въпросното заведение, брачната половинка на Маги Халваджиян ще затвори сегашния си нощен бар, помещаващ се в Докторската градина, до централната постройка на Софийския университет „ Свети Климент Охридски ”. Разправят, че заведението на Кремена Халваджиян не вървяло поради колосалните обири, въртени от бармани и сервитьори.

Надеждите на шармантната половинка на Маги Халваджиян са новото й заведение да потръгне поради остарялата популярност на „ Парк бар ” като място с съвършена кухня, приветливо обслужване, допустими цени и безконечен напор на млади хубавици. Тъмния облак над „ Парк бар ” е обвързван само със притежателя на обекта Петър Цабалас. Неговото име изплува около аферата с откраднати 21 милиона лв. от трезора на гръцката „ Алфа банк ” на бул. „ Васил Левски ”. През есента на 2010 година гърците откриха, че касиерът в банката Петър Митевски е изнесъл със сакове 2,1 милиона лв., 9,3 милиона евро и 650 000 $. След като Митевски бе задържан, той разкри, че е предал парите на Петър Цабалас, който му заречен комисионна от 400 000 евро, в случай че му обезпечи 10 милиона евро за 3 месеца – кешът му трябвал за покупката на парцели.

Първоначално Петър Цабалас призна, че е взел парите, само че по-късно се отметна от думите си, когато случая отиде в Специализираната прокуратура. Пепи Гърка отхвърли да е забъркан в аферата и стана очевидец по делото, само че е обществена загадка, че схемата бе измислена точно от него. Крупният банков грабеж обаче към този момент остава без последици за причинителите, защото Митевски избяга, до момента в който бе пуснат под домакински арест и към този момент от 3 години е в неопределеност.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР