Продаването на апартамент е изключително важно решение и към него

...
Продаването на апартамент е изключително важно решение и към него
Коментари Харесай

Какви документи са нужни за продажбата на апартамент?


Продаването на апартамент е извънредно значимо решение и към него би трябвало да се подходи оптимално осведомено, в случай че желаете да приключите с най-хубавото допустимо съглашение. Първото нещо, което би трябвало да извършите, когато вземете сходно решение, е да проучите пазара и съществуващите в него предложения и цени. Това най-лесно и комфортно може да се случи онлайн, като влезете в потвърден. Не забравяйте, че виновният метод към това деяние и консултацията със експерт в сферата, са верните стъпки за реализиране на задачата, припомнят от XNVD.
Какви документи са нужни за продажба на апартамент?
Когато вземете решение да продадете даден парцел, то ви следва да се сблъскате с много документи, които са нужни за довеждане докрай на договорката. Най-добра информация за тях и най-голямо подпомагане бихте получили от експерт в сектора, само че ето нещата, които наложително би трябвало да знаете, че ще са ви нужни:
1. Собственост на парцела – един от най-основните доказателства, от които се нуждаете при продажба на апартамент е това, което потвърждава собствеността. То удостоверява вашите права и включва разнообразни значими детайлности, като името на продавача и купувача, точният адрес на собствеността, продажната цена, на която се прави съглашението, както и други значими елементи.
2. Документи за идентификация – това може да бъде персонална карта или паспорт на двете страни по договорката. Те наложително се изискват при сключване на договорката, с цел да бъде потвърдена самоличността им.
3. Документи за жилищната постройка – това е контракт за ръководство на постройката и общите елементи, техническата документи и акта за приемане на постройката в употреба. Тези неща са наложителни, с цел да бъде доказано, че кооперацията, в която се намира апартаментът, който продавате, е вярно ръководена и подобаваща за живеене. Техническата документи съдържа информация за структурата на постройката и нейното положение, а актът за приемане на постройката в употреба удостоверява, че тя е построена според всички условия.
4. Доказателства за заплащания – нужни ще бъдат удостоверения, че всички отговорности на жилището за продажба, като консумативи за ток и вода, такси, налози и други са изплатени и няма никакви условия, водещи до обременяване. 
5. Договор за предварителна продажба – това е документ, който се подписва сред продавачът и купувачът преди сключването на договорката за покупко-продажба. Той съдържа разнообразни детайлности по изискванията, като цена, метод на заплащане, периоди, както и права и отговорности на двете страни. 
6. Декларация за сходство – тази декларация удостоверява, че парцелът дава отговор на всички законови условия и е признат за употреба. Издава се от способените органи в общината и е нужна за довеждане докрай на договорката.  dir= " ltr " style= " line-height: 1.38; margin-top: 0pt; margin-bottom: 10pt; " > Това са най-основните неща, от които ще имате потребност при пристъпването към пласиране на имущество. Всички те са наложителни, заради което, ако не знаете от къде да ги изискате, наложително би трябвало да се обърнете към експерт в сектора, който да ви спомага и да ви съветва от самото начало на осъществяване на договорката. Не правете компромис с това, защото е извънредно значимо всичко да се случи по допустимо най-хубавия метод за вас.
От какви документи още ще имате потребност при продажба на парцел? dir= " ltr " style= " line-height: 1.38; margin-top: 0pt; margin-bottom: 10pt; " > В взаимозависимост от съответната обстановка, от време на време е допустимо да имате потребност и от спомагателни удостоверения и контракти при осъществяване на продажбата на вашия апартамент и съставянето на новия нотариален акт. Това може да бъде, в случай че сте няколко наследника, в случай че има налични контракти за залог или в случай че към парцела има позволения за градеж. Не забравяйте да се уверите, че всичко е настоящо и постоянно се консултирайте с доверени експерти, като брокери, нотариуси и юристи, с цел да сте сигурни, че всичко е наред.
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР