Продължителността на живота в Италия е спаднала вследствие на COVID-19,

...
Продължителността на живота в Италия е спаднала вследствие на COVID-19,
Коментари Харесай

Продължителността на живота в Италия е спаднала заради COVID-19

Продължителността на живота в Италия е спаднала в резултат на COVID-19, съобщи Франс прес, като цитира информация на Италианския статистически институт, заяви NOVA.

Средно за 2020 година продължителността на живота в страната е спаднала с 1,2 години, като в някои от най-тежко засегнатите провинции понижението е с над 4 години. Дотогава в страната е имало наклонност към повишаване на продължителността на живота, се прецизира в изказването на статистическия институт.

През 2020 година предстоящата дълготрайност на живота е била 79,7 години за мъжете и 84,4 години за дамите. През 2019 година тя е била 81 години за мъжете и 85,3 години за дамите. Разликата е забележителна според от района. В северните Бергамо и Кремона мъжете са изгубили надлежно 4,3 и 4,5 години от предстоящата дълготрайност на живота си, а дамите - 3,2 и 2,9 години.

Най-малко е намаляла предстоящата дълготрайност на живота в южната част на страната. Единственият район, където продължителността на живота е останала без смяна, е Сиена, в централната част на страната. Пандемията лиши живота на 129 515 души в Италия, от които половината в северните области, в които живее единствено 36 на 100 от популацията, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР