Продължават вторичните трусове на остров Крит след вчерашното мощно земетресение

...
Продължават вторичните трусове на остров Крит след вчерашното мощно земетресение
Коментари Харесай

Продължават вторичните трусове на остров Крит, няма паника

Продължават вторичните земетресения на остров Крит след вчерашното мощно земетресение от 6,3 по Рихтер.

Властите предизвестяват за зоркост в идващите няколко дни. Няма суматоха и боязън измежду хората на острова.

Вторичните земетресения са със слаб магнитуд, оповестяват сеизмолозите, които следят интензивността наоколо до епицентъра. Част от експертите предизвестяват за възможност от мощни вторични земетресения.На място са сили на пожарната,Гражданска отбрана и армията.

Жителите на остров Крит споделят, че съблюдават напътствията на управляващите и са доста деликатни. Училища и публични здания се ревизират за провали от земетресението.

Засегнати хотели, както и потърпевши туристи няма. Хотелиерите оповестяват, че не се следи овакантяване на чужденците, които са на отмора на острова.

Няма и суматоха измежду жителите на Крит. Някои от тях прекараха нощта в колите си, други навън в паркове, само че от през днешния ден животът си върна естествения темп, споделят пред медиите хората, които живеят наоколо до епицентъра.

Еврокомисарят по отбрана от бедствия Янес Ленарчич осведоми гръцкото държавно управление,че Европейският съюз е в подготвеност да задейства механизма за помощ при бедствия, в случай че това е належащо.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР