Продължават усилията за пълна евакуация на обсадения завод Азовстал. Русия

...
Продължават усилията за пълна евакуация на обсадения завод Азовстал. Русия
Коментари Харесай

Продължават усилията за евакуация на обсадения завод "Азовстал"


Продължават напъните за цялостна евакуация на обсадения цех " Азовстал ". Русия заяви, че от него са изведени над 40 цивилни. Украинските управляващи настояват, че в завода има към 1000 цивилни и повече от 500 ранени бойци.

Организация на обединените нации и Червеният кръст потвърдиха, че интервенцията за изтегляне на цивилни от завода в Мариупол е в ход. Заместник-командирът на полка " Азов " описа за първите часове от акцията.

„ Цяла нощ заводът беше бомбардиран, което докара до нови опустошения и вреди. Прехвърлихме 20 цивилни на уговореното място. Те са дами и деца “, съобщи Святослав Паламар - заместник-командир на полк " Азов ".

В Николаев е била взривена рафинерия на българския предприемач Петър Манджуков.

„ Тъй като там има резервоари, тя е покрай пристанището с жп линия и евентуално съветското военно командване е считало, че там има резервоари за горива и поради това може би е била атакувана. Няма жертви “, сподели Петър Манджуков.

Руските войски, контролиращи Херсон, оповестиха, че от през днешния ден там се вкарва съветската рубла. В Одеса e разгласен дълъг комендантски час - от през днешния ден вечерта до 3 май.

„ Пистата на летище Одеса беше разрушена. Ние, несъмнено, ще я построим още веднъж. Но Одеса в никакъв случай няма да не помни такова съветско отношение “, съобщи Володимир Зеленски.
Снимка: Reuters


Руското министерство на защитата сподели ракета, за която се твърди, че е била употребена за удар по военно летище в Одеса.

А в Киев - знаково посещаване. Председателят на американската Камара на представителите Нанси Пелоси се срещна с президента Зеленски.

„ Нашият ангажимент е да бъдем до вас, до момента в който борбата приключи”, сподели Нанси Пелоси.
Снимка: Reuters


Пелоси е най-високопоставеният американски водач, който посещава Киев от началото на войната.

В западния град Лвов писък на сирени принуди и Анджелина Джоли да побегне към бомбоубежищата. Холивудската звезда е в Украйна като дипломат на благосклонност към Организация на обединените нации.



За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР