Продължават усилията по събиране на подписи срещу лошите условия в

...
Продължават усилията по събиране на подписи срещу лошите условия в
Коментари Харесай

Защитници на животните призовават да се спре отглеждането на големи котки в плен

Продължават напъните по събиране на подписи против неприятните условия в българските зоопаркове. От " Четири лапи " разпространиха обява, че тяхната онлайн петиция към този момент е подписана от 50 000 души.
" С наслада желаеме да ви осведомяваме, че дружно успяхме да достигнем до 50,000 подписа на нашата петиция за по-добра среда и грижа за животните, които се отглеждат в жестоки условия в българските зоопаркове! Сега ни следва идната стъпка - да връчим подписите ви и подробния ни отчет на Министерството на околната среда и водите и да предадем посланието на Европейската комисия, с цел да желаяме незабавни дейности за възстановяване света на дивите животни в българските зоопаркове. Подробния отчет за зоопарковете може да намерите ", означават от " Четири лапи ".
 Четири лапи започва интернационална петиция за изискванията в българските зоопаркове " Четири лапи " започва интернационална петиция за изискванията в българските зоопаркове
Международната организация за отбрана на животните „ Четири лапи “ започва онлайн петиция, с която приканва Европейската ком...
Междувременно от организацията " Хора за етично отношение към животните " (PETA), напомнят ориста на лъвчетата Терез и Масуд. " Лъвът Терез умря предходната седмица макар всички положения старания за избавяне на живота му. Състоянието му се се утежни внезапно през последните седмици, откакто лъвът разви бъбречна непълнота. Терез и неговият брат Масуд са родени през декември 2017 година в зоологическата градина в град Разград, която по това време работи без годен лиценз.
Лъвовете - резултат от близкородствено отглеждане - се разболяват тежко скоро след раждането си. След проведените митинги за извеждането на двата лъва от зоопарка, те бяха отгледани от природозащитничка и по-късно, благодарение на бранители на животните, настанени в избавителния център за огромни котки „ Фелида “ в Холандия. Масуд умря предходната година, в резултат на съществени неврологични увреждания, резултат от близкородствено отглеждане.
" Никое животно не може да води добър живот в зоологическа градина. Особено огромните котки постоянно страдат от поведенчески проблеми вследствие на неприятните условия, в които се отглеждат. В добавка към това, могат да се проявят здравословни проблеми, които постоянно вървят ръка за ръка с безотговорното кръстосване. Терез преди малко е навършил три години – естествената дълготрайност на живота на лъвовете е до 20 години “, споделя доктор Ивон Вюрц, биолог и експерт по животните в развлекателната промишленост в PETA Германия. " Призоваваме за неотложно прекъсване на размножаването и завършек на развъждането и затварянето на огромни котки в зоологически градини и паркове за животни ", споделят още от организацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР