Продължават усилията на западните лидери да спрат войната в Украйна. Руският

...
Продължават усилията на западните лидери да спрат войната в Украйна. Руският
Коментари Харесай

Макрон и Путин говориха 2 часа по телефона

Продължават напъните на западните водачи да спрат войната в Украйна. 

Руският президент Владимир Путин организира телефонен диалог с френския си сътрудник Еманюел Макрон, съобщав телевизионният канал BFM TV, съобщи нюз.бг.

Разговорът е траял повече от два часа, като е почнал по обяд и е завършил в ранния следобяд. Той е и първият диалог на Макрон с Путин, след преизбирането на френския президент за втори мандат. Не се прецизира обаче какви тематики са разискали двамата водачи.

Последният разговор помежду им по телефона се състоя на 29 март. В събота Макрон организира телефонен диалог и с украинския президент Володимир Зеленски.

По информация на вестник Le Figaro преди позвъняването до съветския водач, френският държавен глава е приел в Елисейския замък някогашния президент на Франция Никола Саркози.

В началото на февруари Макрон посети Москва за диалози с президента на Руската федерация. На идващия ден френският президент посети и Киев. След разговора в Москва Макрон и Путин организират постоянни телефонни диалози. Френският водач поддържа контакти и със Зеленски.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР