Продължават тежките боеве в Бахмут и Маринка, а руснаците се

...
Продължават тежките боеве в Бахмут и Маринка, а руснаците се
Коментари Харесай

Битката за Бахмут продължава

Продължават тежките боеве в Бахмут и Маринка , а руснаците се пробват да напреднат и в региона на Авдеевка.

Според утринния отчет на украинския общоприет щаб през последните 24 часа не са настъпили обилни промени по фронтовата линия .

През миналото денонощие частите на Силите за защита на Украйна са отблъснали 38 противников офанзиви в гореспоменатите региони на фронта. " Най-тежките сражения се водят за Бахмут и Маринка ", написа Генералният щаб.

Генералният щаб на Украйна не оповестява детайлности за боевете за Бахмут, като се изключи че офанзивите се водят от северозапад и от юг.

Според украинската сводка опитите за затваряне на пръстена и обграждане са били отблъснати .

Генералният щаб също по този начин твърди, че са били отблъснати съветските офанзиви в Маринка и край Авдиевка. Според отчета през последните 24 часа не е имало дейни военни дейности в други браншове на фронта.
 Украйна брани Бахмут и със 100 дрона - камикадзета
Украйна брани Бахмут и със 100 дрона - камикадзета

Нова тактичност за защита

Американският Институт за проучване на войната (ISW) в последния си систематизиран разбор удостоверява, че боевете за Бахмут не престават, само че регистрират прогрес на съветските сили в западната част . Частите на ЧВК " Вагнер " са напреднали оттатък железопътната линия, която пресича града от север на юг. " Геолокационното изследване, оповестено на 24 април, демонстрира, че силите на " Вагнер " са напреднали леко на югозапад от станция " Бахмут-2 " в западната част на Бахмут ", написа ISW.

Западната част на града става под украински надзор (общата дължина на Бахмут от изток на запад е към седем километра).

Украинските елементи, оповестява ISW, са подхванали контраофанзива северозападно от село Хромово, в съседство с Бахмут , с цел да изтласкат руснаците от шосето Часов Яр-Бахмут, което доставя гарнизона в Бахмут.

ISW отбелязва и дребен съветски прогрес още по на юг, покрай Авдеевка и по-точно до село Невелске, югозападно от Авдеевка.
 Лунни пейзажи от Маринка в Донецк
Лунни пейзажи от Маринка в Донецк

Какво съумяват да завладяват руснаците
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР