Продължават строително-монтажните работи на срутището по пътя за Рилския манастир,

...
Продължават строително-монтажните работи на срутището по пътя за Рилския манастир,
Коментари Харесай

Кога ще приключи ремонтът на пътя за Рилския манастир?

Продължават строително-монтажните работи на срутището по пътя за Рилския манастир, което се задейства преди няколко години. Миналата есен в региона бе построена 150-метрова стена, а върху нея опъната стоманена мрежа.

В началото на януари тази година 40-тонна канара раздра предпазните мрежи и затвори пътя за няколко месеца, като се наложи в сектора незабавно да бъде планиран предпазен полутунел.

До пролетта на 2022 година би трябвало да приключи цялостното подсилване на огромното срутище на пътя за Рилския манастир. Въпреки, че времето се утежнява строителите не престават и сега довършителните работи по построяването на защитната тунелна завеса и подпорните стени.

Тунелната завеса, която е построена в региона на свлачището, е с дължина 95 метра. Тя би трябвало да служи като щит, който да защищава преминаващите автомобил от падащи камъни.

Заради градежа, от близо година придвижването в сектора е затруднено и се реализира в една лента, като пропускането се контролира от светофар.

Въпреки, че се постанова да изчакват, множеството водачи се надяват, че направеното ще е задоволително, с цел да подсигурява сигурността на преминаващите транспортни средства.

За цялостното подсилване на свлачището преди 2 години Министерският съвет отпусна 6,5 милиона лв..

Репортер: Станислава Христова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР