Продължават проявите на агресия срещу полицейски служители, които са разположени

...
Продължават проявите на агресия срещу полицейски служители, които са разположени
Коментари Харесай

Полицията ще използва сила ако агресията продължи

Продължават деянията на експанзия против полицейски чиновници, които са ситуирани към постройката на Народно заседание, с цел да опазват публичния ред. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Някой от протестиращите лишиха част от полицейското съоръжение, други направиха спонтанни заграждения от инвалидни колички, оповестяват от вътрешното ведомство.

" Многократно призовавахме жителите да стачкуват спокойно. От фрагментите излиза наяве, че експанзията по отношение на служителите на реда ескалира. Над 20 униформени са обгазени. Принудени сме да използваме средства за персонална отбрана. Ако напрежението ескалира ще се употребява физическа мощ. Замерят сътрудниците с камъни, яйца, домати. Надявам се, че ще се вслушат в апела ни. Да запазим гражданския мир ", сподели на ексклузивен брифинг шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Георги Хаджиев.

" Заради експанзията излязоха сътрудници с каски и щитове, само че не сме предизвикали протестиращите. Има арестувани. Обстановката е динамична ", сподели Иван Георгиев от Охранителна полиция, който управлява униформените на площада.

Полицията още веднъж приканва жителите да запазят мирната форма на митинга и да не се поддават на провокации.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР