Продължават протестите на врачанските земеделци, които за втори ден блокират

...
Продължават протестите на врачанските земеделци, които за втори ден блокират
Коментари Харесай

За втори ден: Недоволни земеделски производители блокираха пътя между Мизия и Оряхово

Продължават митингите на врачанските земеделци, които за втори ден блокират пътя сред Мизия и Оряхово по посока на ферибота към румънския град Бекет.
„ Парим им под краката, да знаете. Опитват се да се измъкнат от какофонията, която сътвориха, това не значи, че ние няма да си отстояваме правата “, съобщи един от уредниците на митинга Румяна Ангелова.
По думите ѝ след диалозите сред протестиращи и ръководещи нощес е станало ясно, че Законът за прилагане на земеделските земи ще бъде изменен до две седмици.
„ По отношение на зелените условия там също считаме, че ще съумеят, тъй като има поддръжка и от европейските земеделци. Очакваме да забележим дали ще има дерогация за угарите, тъй като България и Румъния с препоръчаното не са съгласни “, изясни още Ангелова.
Според нея във връзка с рестриктивните мерки за пестицидите също се чака смяна. „ За въпроса, който ни е най-болен, по тази причина, че не можем да си изорем земята, когато би трябвало – нека да се случи “, разяснява още уредникът на митингите.  
Всички присъстващи, които са членове на Българската земеделска камара, обявиха, че се разграничават от желаната оставка на министъра на земеделието от страна на другата асоциация-Българска аграрно- хранителна камара. Протестиращите чакат срещата тази вечер, след която ще стане ясно дали блокадите на пътищата ще продължат. Днешната ще остане до 15:30 ч. сподели Румяна Ангелова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР