Продължават преговорите между ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната - Демократична България

...
Продължават преговорите между ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната - Демократична България
Коментари Харесай

Продължават преговорите за правителство, очаква се резултат в 12 часа

Продължават договарянията сред ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната - Демократична България " за съглашение за взаимно ръководство. Според предварителните поръчки крайният период за реализиране на решение е 12 ч. Срокът беше подложен през вчерашния ден от ГЕРБ.

Все още няма публична информация защо спорят двете обединения и ще има ли лични промени в състава на досегашното държавно управление, ръководено от Николай Денков. Преди ден след приемането на проучвателния мандат за кабинет, вицепремиерът в оставка Мария Габриел изрази вяра договарянията да бъдат завършени в границите на 24 часа.

Диалогът сред двете партии се изостри внезапно, откакто в края на февруари ПП-ДБ предложиха вид на меморандум, който да регламентира връзките сред сътрудниците и да очертае целите пред бъдещия кабинет. От ГЕРБ дефинираха документа като " ултиматум ", а Мария Габриел го дефинира като опит за политическа търговия. Последва насрещно предложение за съглашение от страна на ГЕРБ, което беше възприето задушевно от сътрудниците им в ръководството.

" Това е добър и градивен отговор на нашия меморандум. За нас е виновната позиция да създадем по този начин, че да не вървим на избори, само че и да създадем по този начин, че целите да бъдат изпълнени ", уточни на 5 мартКирил Петков.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР