Продължават преговорите и протестите на земеделските производители. Има усещане, че политиците

...
Продължават преговорите и протестите на земеделските производители.
Има усещане, че политиците
Коментари Харесай

Мехмед Дикме: Политиците използват протестите на земеделските производители

Продължават договарянията и митингите на земеделските производители.

Има чувство, че политиците стоят зад митингите на земеделците с оглед за дестабилизация на страната. Може би и предвид на идната ротация. Протестите са от много време, но за първи път няма никаква реакция и изказване на Делян Пеевски - индивидът, който размахва пръст и споделя на премиера какво да прави. Очаквах да разпореди по какъв начин да приключат митингите. Това каза бившият министър на земеделието Мехмед Дикме в студиото на " Денят ON AIR ".

Бойко Борисов също не е взел отношение по въпроса с митингите, посочи той. 

" И опозицията не излезе със мнение дали поддържа или не митингите. Интересни неща се случват. Политиците употребяват митингите на земеделските производители, които са безусловно основателни с оглед положението на бранша. Не си припомням той да е бил в толкоз тежко състояние след демокрацията ", разяснява Дикме в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него проблемите не са плод на дейностите на настоящия министър и управление, а са наследени и наслоявани през годините.

" Всяка едно държавно управление е неглижирало тези проблеми. Не виждам съответни ограничения. Защо би трябвало да се подписва меморандум, не е ли по-резонно да има разговор с браншовите организации? ", попита някогашният аграрни министър.

Дикме дефинира разделянето в страната ни като процедура: " Когато страната би трябвало да бъде единна, сплотена, тя се разделя. Това стана и със земеделците. Хората стачкуват, тъй като нямат вероятност за бъдещето ".

Бившият министър на земеделието показа, че е разговарял със земеделците и по думите му те се усещат изоставени от страната.

" Никой не се допитва до тях. Някой реагира ли в Брюксел за това, че украинската продукция влиза нерегламентирано, без никакви задължения на пазара в Европа, без условия за Зелената договорка? Производителите имат право да желаят оставки ", на мнение е Дикме.

По думите му (не)коалицията съществува, с помощта на ползите вътре в нея.

" Да, ще има търкания и напрежение за постове. Движение за права и свободи през годините се е потвърдило като умерена политическа групировка, без да заема крайни позиции. Виждаме агресивно държание в ролята на бъдещия нов лидер на Движението, което не е особено. Доган не би насърчавал такова държание в политиката. Едва ли Доган може да каже на Пеевски по какъв начин да се държи пред обществото. Той има задоволително независимост самичък да взема решения и да дефинира държанието си ", заключи Дикме.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР