Продължават отчаяните опити да бъдат намерени оцелели след мощния потоп

...
Продължават отчаяните опити да бъдат намерени оцелели след мощния потоп
Коментари Харесай

След потопа в Либия: Жертвите са над 6 000, изчезналите - много повече

Продължават обезверените опити да бъдат открити оживели след мощния потоп над крайбрежните региони на Либия. Според формалните данни жертвите към този момент са над шест хиляди, само че хората са в неопределеност са доста повече.

По информация на либийския Червен полумесец броят на жертвите в Дерна, град с към 100 хиляди поданици, е повишен до 11 300 души. Кметът на града съобщи в сряда, че починалите може да доближат даже до 20 хиляди.

Мощната стихия " Даниел " връхлетя в неделя Либия, откакто по-рано бушува в Гърция, България и Турция. Стените на два язовира в планините над пристанищния град Дерна се скъсаха и водите пометоха цели квартали от него.

" Числата се трансформират сега, до момента в който приказвам. Става дума за хиляди. До момента, по доказани данни, жертвите доближиха 6 000. Районът, който

беше обиден най-тежко, е с население от 30 000 души. Много от тях или са в избавителни интервенции, или са изчезнали. Така че не мога да потвърдя окончателните числа, само че мащабите са в действителност огромни и се опасявам, че ще чуем в действителност огромен брой, може би даже повече от доказаното до момента ", съобщи Тахел ел Сони,посланик на Либия в Организация на обединените нации.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР