Продължават опитите за освобождаването на корабоплаването в Суецкия канал, който

...
Продължават опитите за освобождаването на корабоплаването в Суецкия канал, който
Коментари Харесай

Продължават опитите за отварянето на Суецкия канал

Продължават опитите за освобождението на корабоплаването в Суецкия канал, който във вторник беше блокиран от великански контейнеровоз.

Най-малко 230 кораба изчакват, с цел да навлязат в канала, оповестява Би Би Си и добавя, че броят им пораства застрашително.

Около 12 % от международната търговия минава през 193-километровия Суецки канал, който свързва Средиземноморието с Червено море и обезпечава най-краткият морски път сред Азия и Европа.

Преминаването през различния маршрут през нос Добра вяра в югозападния завършек на Африка може да отнеме до две седмици по-дълго.

Европа би трябвало да се приготви за повишаване и дефицит на редица артикули поради блокадата на Суецкия канал, предвижда в изявление за " Хоризонт " анализаторът от лондонския Център за стопански и бизнес изследвания Кай Нойфелд.

По думите му търговията по оста Азия-Европа няма да бъде нарушена съществено, в случай че основният морски път бъде отворен скоро, само че това става все по-малко евентуално.

  

Цялото изявление с Кай Нойфелд, който ще разяснява и страховете за несъразмерна инфлация и прегаряне на стопанската система в Съединените щати, очаквайте в предаването " Събота 150 " по " Хоризонт " с начален час 09,30. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР