Продължават обажданията от чатбот, търсещ информация за лични данни на

...
Продължават обажданията от чатбот, търсещ информация за лични данни на
Коментари Харесай

Нов чатбот притеснява пловдивчани, този път от името на медицински център

Продължават позвъняванията от чатбот, търсещ информация за персонални данни на консуматори. За това алармира пловдивчанка, която е получила към този момент няколко такива позвънявания, като сюжета е друг, само че търсената информация остава една и съща: „ Вие от кое обитаемо място сте? ”. След „ Наталия ” и „ Георги ”, към този момент се среща и „ Виктор ”, а този път става въпрос за предложение на безвъзмезден очен обзор или масаж. Припомняме, че сходни позвънявания получиха хиляди консуматори у нас, а това провокира инспекция даже и от ГДБОП, все още към момента няма информация кой стои зад тайнствените диалози. Предполага се, че задачата е да се събере информация за жителите на другите обитаеми места, като тя да се употребява за разнообразни рекламни акции, в това число и изборни такива.
Прочетете още
„ За следващ път в границите на месец аз и фамилията ми получаваме подправени позвънявания, които се интересуват дали сме от София или Пловдив! След въпросния бот “Наталия ”, който не ни пропусна, несъмнено, с нас се свързаха Виктор, Георги и още една дама, чието име не разбрахме. Първоначално не обръщах внимание, само че в последно време позвъняванията много зачестиха ”, споделя пловдивчанката.

Последното такова позвъняване е било през миналата седмица и то е протекло по следния метод:
“Здравейте! Казвам се Виктор! Обаждам Ви се по отношение на кандидатурата Ви за работа в прът център. Вие сте от София нали?  “ след малко безмълвие пристигна въпросът- “ А от кой град сте ”? Номерът,от който позвъни на мен е +359 2 903 6992.  А на брачна половинка ми също от стационарен телефон, само че този път,завършващ на 84. Разговорът при него беше много смешен - брачният партньор ми показа, че работи в областта на строителството, което надалеч не е обвързвано с работа в прът център, само че все пак Виктор очевидно планува и градеж на страда за прът център и още веднъж попита “А Вие сте от София нали? ”

На 21 юли брачният партньор на дамата пък бил потърсен от Георги.

“Здравейте, споделям се Георги от медицински център. Доказано е, че Ковид дава отражение върху зрението като пост признак и от ден на ден хора срещат проблеми с него. Искаме да Ви поканим на безвъзмезден очен обзор идната седмица. Вие от Пловдив ли сте?
На 16 август брачният партньор ми е получил покана за безвъзмезден очен обзор още веднъж през идната седмица от дама, чието име не запомнил. Естествено е последвал въпросът “Вие от Пловдив ли сте? ”. Съпругът ми е дал отговор, че не е от Пловдив, при което дамата незабавно е попитала от къде е тогава?! Майка ми също показа, че за последния месец е получила четири странни “покани ” за безвъзмездни разтривки и процедури- всички планувани за “следващата ” седмица. Те са поискали информация дали е от София, от къде е и на какъв брой км от София е местонахождението и. Странно, предложенията са все “безплатни ” и все “следващата ” седмица ”, споделя още тя.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР