Продължават консултациите на президента Румен Радев с политическите партии. Започна

...
Продължават консултациите на президента Румен Радев с политическите партии. Започна
Коментари Харесай

Карадайъ при Радев: Формулата за съставяне на мнозинство в парламента е грешна ВИДЕО

Продължават консултациите на президента Румен Радев с политическите партии. Започна срещана на Радев с Движение за права и свободи, третата по величина политическа мощ в страната.

" Може ли съгласно вас към този миг на дълбоки рецесии страната да остане без работещ парламент и каква е вашата рецепта за намиране на разговор и попречване на рецесията, която се задава. " С тези думи се обърна към Движение за права и свободи президентът Румен Радев.

От своя страна водачът на партията Мустафа Карадайъ отговори: " Намираме се в една и политическа, с изключение на другите рецесия. Задава се и здравна и енергийна рецесия.Но ние още април декларирахме, че формулата за сформиране на болшинство в Народното събрание е неверна. Още тогава казахме, че ни предстоят предварителни избори. Ние сме с 32 години опит в Демократична България, Движение за права и свободи постоянно е играла виновна роля ".

Лидерът на Движение за права и свободи е безапелационен, че са нужни предварителни избори, като добави, че от Движение за права и свободи не бягат от отговорност-въпросът е в този момент какво вършим до изборите и това би трябвало да обсъдим ясно и отговорно.

След неуспеха и на втория изследователски мандат, президентът разгласи, че събира още веднъж всички парламентарно показаните политически сили, с цел да чуе по какъв начин виждат те изхода от създалата се политическа рецесия.



Следват Българска социалистическа партия, " ИТН ", " Демократична България " и " Възраждане ". Кослутациите с представителите на Продължаваме промяната, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи завършиха.

По Конституция третият мандат ще отиде при определена от президента парламентарна група. Ако и те не успят да създадат държавно управление, президентът ще разпусне Народното събрание, ще назначи длъжностен кабинет, а България отива на следващи изключителни избори през октомври.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР