Продължават консултациите на британското правителство за справяне със задаваща се

...
Продължават консултациите на британското правителство за справяне със задаваща се
Коментари Харесай

Продължават консултациите на британското правителство за справяне със задаваща се енергийна криза



Продължават консултациите на английското държавно управление за справяне със задаваща се енергийна рецесия. Министърът на бизнеса, енергетиката и индустриалната тактика Куази Куартенг разисква с шефове на енергийни компании и енергийния регулатор Ofgem обезпечени от страната заеми за отбягване на банкрути измежду енергийните снабдители и приемане на гаранции, че потребителите няма да пострадат при какъвто и да е сюжет.

Куази Куартенг е в непрекъснати срещи от събота насам. Днес той беседва с босове на компании в енергийната промишленост, следва му нова среща с Ofgem.

Увеличеното търсене на газ и пониженото предложение доведоха до покачването на цените на едро. Потребителите на дребно на този стадий са предпазени от ненадейно внезапно повишаване на цените, защото държавното управление има избрана оптималната цена, която не може да бъде надхвърляна. Това обаче значи също, че енергийните компании не могат да търсят отплата за по-високите разноски на едро от своите клиенти и загубите ги водят към банкрут.

Седем по-малки снабдители на газ и електричество банкрутираха предходната седмица, чака се още четири да ги последват скоро. Шестата по величина енергийна компания на Острова Bulb обезверено търси избавителен проект. По принцип Куази Куартенг има уверението на Ofgem, че потребителите ще бъдат предпазени и в случай че се постанова автоматизирано ще бъдат прехвърляни към нов снабдител.

Куартенг обаче е угрижен, че потребителите могат да се изправят пред по-високи цени с новия им снабдител, в случай че предходният им банкрутира. Ofgem ще преразгледа избраната в този момент оптималната цена за потребителите през февруари и в случай че има промени, те ще влязат в действие от април. Циркулират обаче клюки, че енергийният регулатор може да вдигне този предел от в този момент до края на годината, което ще разреши на фирмите да вземат повече от клиентите си, с цел да се оправят с покачването на цените на едро.

От Даунинг стрийт отхвърлиха тези известия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР