Продължават да постъпват притеснителни новини около коронавируса от Великобритания и

...
Продължават да постъпват притеснителни новини около коронавируса от Великобритания и
Коментари Харесай

Лондон и Мадрид - новите големи огнища на коронавируса в Европа

Продължават да постъпват притеснителни вести към ковид от Англия и Испания. Столиците на двете страни – Лондон и Мадрид могат да се трансфорат в идващите огромни огнища на болестта в Европа след Ломбардия, защото смъртността в тях се удвоява на всеки два дни, демонстрира разбор на “Файненшъл таймс ”.
Една трета от всички инфектирани в страните са съсредоточени в двата града, което кара локалните управляващи да вземат по-радикални ограничения за справяне със обстановка. По-лошо е ситуацията единствено в Ню Йорк сега, оповестява „ 24 часа “. Кметът на Лондон Садик Хан прикани държавното управление да затвори още бизнеси, с цел да бъдат разтоварени линиите на метрото. Вчера влаковете му още веднъж бяха претъпкани, макар че над 500 чиновници на транспортната полиция ревизираха дали пътуващите в действителност имат належаща потребност. След като бяха затворени заведенията и магазините, които не продават храна, в Англия, в този момент на прицел е строителният отрасъл, който обезпечава прехранване и на доста българи на Острова. Той получи позволение да продължи да работи, защото множеството се трудят като самонаети лица и няма по какъв начин да бъдат обезщетени при прекъсване, само че при изискване, че се съблюдават 2 метра отдалеченост. Тъй като това не се съблюдава, няколко браншови организации оповестиха, че членовете им стопират работа и ще оставят строители единствено на неотложни обекти. В Лондон стартира построяването на полева болница за 4000 пациенти, а полицията почна да разгонва хора от парковете, които се припичат на слънце. Търсят се 250 000 доброволци, които да оказват помощ при снабдяването с храна и медикаменти на уязвими жители в изолираност.
Вчера стана ясно пък, че управляващите в испанската столица Мадрид са взели решение да употребяват център за кънки на лед и търговски комплекс като морга за жертви на коронавирусната пандемия, защото моргите в града изнемогват. По последни данни Испания също задмина Китай по брой на жертвите, откакто те към този момент са 3 434. Последните информации сочат, че за последните 24 часа в страната са починали 738 души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР