Продължаващото от над петнайсет години слабо увеличение на заплатите излага

...
Продължаващото от над петнайсет години слабо увеличение на заплатите излага
Коментари Харесай

Неравенството на доходите засилва кризата с нарастващите разходи за живот

Продължаващото от над петнайсет години едва нарастване на заплатите излага по нечовечен метод английските семейства на сегашната рецесия с цената на живота, сочи изследване на изследователската група Фондация за преструктуриране (Resolution Foundation), представено от Франс прес.

В доста страни фамилиите се борят с високи нива на инфлацията, каквито не сме виждали от генерации, само че във Англия към това се прибавя цялостният срив на растежа на приходите на бедните семейства от 2004 година насам, обобщава в официално съобщение Адам Корлет, икономист във фондацията.

В изследването се акцентира, че при 20 % от най-бедните семейства приходите не са нарастнали сред 2004 година и началото на пандемията от КОВИД-19, макар увеличението на Брутният вътрешен продукт на човек от популацията с 12 на 100 през този интервал.

Покачването на цените доближи 9,1 на 100 на годишна основа през май във Англия, където нивото на инфлацията е най-високото измежду страните от Г-7. Показателят може да надвиши 11 % до края на годината.

В резултат на това налице е тежка рецесия с разноските за живот, която стартира да принуждава британците да орязват разноските си за храна, съгласно данни, оповестени в края на юни от Националния статистически институт (ONS).

" Прекалено доста семейства през днешния ден са изправени пред ниски разполагаеми приходи, малко или никакви спестявания и прибягват до обществени помощи, които понижават, изключително откакто бяха намалени помощите за безработица ", отбелязва изследователската група. Тези помощи са на исторически ниско ниво и се равняват на 13 % от междинната заплата, показват специалистите.

На максимален рист измежду британците са изложени наемателите (на обществени жилища, само че и в частния сектор), фамилиите с един родител или с две дребни деца, съгласно изследването.

Дълго време упрекван, че прави прекомерно малко, с цел да противодейства на покачването на разноските за живот, министърът на финансите Риши Сунак усили до 37 милиарда английски лири общата стойност на оповестените тази година ограничения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР