Продължаващата съдебна битка между блокчейн компанията Ripple и Комисията за

...
Продължаващата съдебна битка между блокчейн компанията Ripple и Комисията за
Коментари Харесай

Защитата на Ripple се засилва с неотдавнашно решение на Върховния съд

Продължаващата правосъдна борба сред блокчейн компанията Ripple и Комисията за скъпи бумаги и фондови тържища на Съединени американски щати (SEC) се разгорещява още веднъж.

Ripple се базира на неотдавнашно решение на Върховния съд на Съединени американски щати в своя отбрана.

В в допълнение писмо, подадено в петък в Окръжния съд на Съединени американски щати, Ripple твърди, че неотдавнашното решение по делото поддържа техния мотив за заслужено известяван.

Делото Bittner лимитира опцията на държавното управление да постанова наказания на американски данъкоплатци, които не са докладвали за задгранични банкови сметки, и акцентира смисъла на даването на преди предприемането на дейности за наложително осъществяване.

По време на цялата досъдебна фаза на делото SEC против XRP правният екип на Ripple твърдеше, че SEC не е предоставила заслужено съобщение освен за XRP, само че и за всички криптоактиви.

Ripple съобщи, че SEC не е предоставила ясна регулаторна рамка за бързо разрастващата се крипто промишленост, което е довело до регулаторна неустановеност.

Защитата на компанията за заслужено известяван твърди, че SEC не е уведомила Ripple, че дейностите ѝ нарушават закона, преди да предприеме правни дейности. Блокчейн компанията твърди, че неуспехът на SEC да даде заслужено съобщение нарушава клаузата за обективен развой на Конституцията на Съединените щати.

Ripple изиска от председателстващия арбитър Анализа Торес да вземе поради неотдавнашното решение на Върховния съд, когато се произнесе по делото. Ripple и нейните сегашен и някогашен основен изпълнителен шеф, Брад Гарлингхаус и Крис Ларсен, са упрекнати, че са набрали над $1.3 милиарда, като са продали криптовалутата XRP като нерегистрирани скъпи бумаги.

Джон Е. Дийтън, създател на криптографското правно издание Crypto-Law и amicus curiae по делото за XRP, съобщи, че неотдавнашното решение на Върховния съд укрепва отбраната на Ripple за заслужено съобщение, в случай че арбитър Торес в последна сметка реши, че Ripple е продала XRP като нерегистрирана скъпа книга.




Едно кратко правосъдно решение, изпълнено от арбитър Торес, ще окаже доста въздействие върху определянето на това кои криптовалути следва да бъдат класифицирани като скъпи бумаги според федералните закони за скъпите бумаги на Съединени американски щати.

Въпреки че се чака искът да бъде прегледан скоро, решението може да отнеме до два месеца. Като цяло изходът от това правосъдно дело има капацитета да повлияе доста върху регулирането на цялата промишленост на криптовалутите.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР