Продължаваме промяната“ ври и кипи. Партията се обръща срещу Кирил

...
Продължаваме промяната“ ври и кипи. Партията се обръща срещу Кирил
Коментари Харесай

,,Промяната“ се обръща срещу Кирил и Асен! Кабинетът обречен на провал, Лорер печели симпатии

„ Продължаваме промяната “ ври и кипи. Партията се обръща против Кирил Петков и Асен Василев, издават бунтовно настроени депутати от Политическа партия. Брожението против политиката на разделяне, окопи и разломи на двамата съпредседатели към този момент вземало големи размери. Силният човек в „ Промяната “ Даниел Лорер намерено се противопоставял на Петков и Василев и увличал от ден на ден членове на партията.

Първият знак за вътрешното разделяне е отдръпването на Петков и Василев от договарянията за кабинет, твърди „ Стандарт “, базирайки се на техни източници от „ Промяната “.

Бившият министър председател и дясната му ръка няма да се вземат участие в плануваната на 23 декември среща на кандидат-премиера акад. Николай Денков с партиите в Народното събрание. Предишната ясно посочила, че Петков и Василев отблъскват всички останали и минират разговора. Именно поради тях кабинетът на „ Промяната “ е жертван на неуспех, признават даже съпартийците им.

Два нови разновидността за държавно управление се завъртяха преди Коледа. Първият е кабинет с третия мандат.

Радев към този момент даде ясна поръчка, че ще връчи втория мандат на „ Продължаваме промяната “ при започване на идната година. Очаква се това да стане по Йордановден – до 6 януари. Това значи, че най-късно до 12 януари Денков би трябвало да предложи или не конструкция и състав на Министерски съвет, който да влезе за гласоподаване в Народното събрание.

Академикът към този момент съобщи, че ще го направи единствено в случай че преди този момент получи поддръжката на депутатите за общи цели под формата на парламентарна декларация, гласувана от всички партии.

Засега, с изключение на Демократична България, в останалите не се долавя възторг за сходен документ, в това число и в Българска социалистическа партия – поради свадите към размера на минималната работна заплата.

Така всички упования са за кабинет с третия мандат. Ако той не се случи, изборите са неизбежни. Вече се завъртя и датата – 30 април.

По груби сметки Радев може да разпусне 48-я парламент до края на февруари. Двумесечният мандат на следващото служебно държавно управление, което може да бъде настоящето с или без корекции, ще завърши на 28 април. Така изборите могат да са на 30 април – време, в което сезонът с най-тежките сметки за ток, парно и газ към този момент ще е отминал.

Прогнозите сочат, че последващо държавно управление сигурно ще има и то ще бъде формирано от систематичните партии, защото новите губят доверие.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР