Продължаваме промяната върнаха неизпълнен мандата за съставяне на кабинет.Кандидатът за

...
Продължаваме промяната върнаха неизпълнен мандата за съставяне на кабинет.Кандидатът за
Коментари Харесай

Неуспешен мандат: "Продължаваме промяната" не осигуриха подкрепа за кабинет "Василев"


" Продължаваме промяната " върнаха несбъднат мандата за сформиране на кабинет.

Кандидатът за министър председател от името на групировката - Асен Василев, разгласи неуспех в опита за обезпечаване на парламентарно болшинство.

Четирима депутати не доближават за поддръжка на кабинет, отпред с Василев.

Преди насрочването на възможни предварителни избори предстоят още две завъртания на парламентарната рулетка.

Президентът ще разгласи идната седмица по кое време ще връчи втория изследователски мандат.

Седем дни след връчването на първия мандат Политическа партия и номинираният от тях за министър председател на ново държавно управление Асен Василев върнаха досието празна.

„ Вярвам, че задачата да променим страната ни е историческа и колкото и да е мъчно, българите ще го реализираме. Благодаря на тези от вас, които работиха с мисъл за родината, за които това разбиране стои над всички други полезности и съображения “, сподели президентът Румен Радев.

Най-голямата партия в този парламент напусна президентството без коментар.

Час по-рано, в Народно събрание Василев изясни: след седмица опити за намиране на поддръжка от 121 депутати за нов кабинет на Политическа партия няма.

„ В този парламент достигнахме 117, уповавам се народът да даде още 4-ма на идващите избори “, добави той.

По-рано през днешния ден министър председателят в оставка изясни, че опити за намиране на поддръжка са се правели и в днешния ден.

„ Толкова доста осъзнаваме тежестта на нашата отговорност, че даже и тази заран ПГ продължи диалози с депутатите на Има Такъв Народ - да им кажем: дано оставим политическите разлики, молим ви да бъдете самостоятелни

На въпрос дали Политическа партия биха подкрепили Има Такъв Народ, в случай че президентът им връчи третия мандат, Асен Василев отговори по този начин: „ Само простаци настъпват една и съща мотика два пъти. “

Политическа партия не дадоха отговор и дали биха подкрепили държавно управление с мандат на сътрудниците им от Българска социалистическа партия или Демократична България.

„ Ако стигнем до избори - тези избори ще бъдат допитване - желаеме ли България без всички подмолни играчи или желаеме естествена страна. Това ще бъде референдум „ за “ или „ срещу “ мафията “, сподели Петков.

А президентът разгласи: няма да бърза с втория мандат, с цел да има време кабинетът " Петков " в оставка да извърши съответни задания.

„ Дълбоко имам вяра, че институциите могат да реализират резултати, в случай че осъзнатият народен интерес е преди всичко. Затова и чакам държавното управление да създаде и приготви за внасяне в Народното събрание законите, свързани с Плана за възобновяване и резистентност, с цел да не продължава България да губи време и средства “, съобщи президентът.

Президентът ще разгласи идната седмица по кое време ще връчи вторият изследователски мандат на партия ГЕРБ.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР