Продължаваме промяната ще започне свои собствени консултации за евентуално осъществяване

...
Продължаваме промяната ще започне свои собствени консултации за евентуално осъществяване
Коментари Харесай

ПП започва свои преговори за ново мнозинство извън президентските консултации

" Продължаваме промяната " ще стартира свои лични съвещания за вероятно реализиране на нов управнически мандат в границите на 47 Народно заседание.

Национланият съвет на Политическа партия е решил да даде мандат на Кирил Петков, Асен Василев, Никола Минчев и Андрей Гюров да стартират съвещания с " Демократична България ", Българска социалистическа партия и самостоятелните депутати (екс-ИТН) още през днешния ден.

Първата по величина политическа мощ не излъчи свои представители за незабавно свиканите съвещания при президента Румен Радев в понеделник. Обяснението на Политическа партия беше, че сега Народното събрание има доста претрупан дневен ред, обвързван с актуализацията на бюджета. Българска социалистическа партия също отхвърли да се яви в президентството в посочения от Радев час.

Двете сили предложиха тези срещи да се проведат едвам след връщането на президента от срещата на върха на НАТО, т.е. - най-рано в петък (1 юли). Призив за разпределяне на в допълнение време за договаряния пристигна и от страна на " Демократична България " във вторник.

От Политическа партия оповестяват още, че в случай че договарянията с Демократична България, Българска социалистическа партия и самостоятелните бъдат сполучливи, ще се предложи " състав на кабинета и проект за деяние под формата на обществена покана към всички депутати в Народното събрание ".

Целта на групата е да реализира болшинство от " 121 депутати против корупцията и задкулисието ".

До вота на съмнение Политическа партия и групата в поддръжка на кабинета " Петков " разполагаха със 115 гласа в Народното събрание.

“Длъжни сме да създадем всичко допустимо да съставим държавно управление, отчитайки желанието на болшинството от българските жители. Особено в актуалната обстановка, при която не би било отговорно да оставим страната без жизнерадостен кабинет или най-малко да опитаме да съставим подобен ”, споделя ръководителят на ПГ на Политическа партия Андрей Гюров, представен в прессъобщението на групата.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР