Продължаваме Промяната проведоха рекордно кратка среща с Възраждане вчера във

...
Продължаваме Промяната проведоха рекордно кратка среща с Възраждане вчера във
Коментари Харесай

Лорер отвърна на удара на ГЕРБ, хвърли обвинения за санирането

" Продължаваме Промяната " организираха рекордно къса среща с " Възраждане " през вчерашния ден по отношение на бюджета за 2023 година В акцент обаче се трансфораха събитията в коридорите сред ГЕРБ и Политическа партия и размяната на реплики по отношение на бъдещото затваряне на въглищните централи.

Целта на цялостната медийна нервност на ГЕРБ през вчерашния ден беше доста елементарна - тя трябваше да скрие резултата от визитата на Европейската комисия. С представителите на Комисията ние обсъдихме Плана за възобновяване и резистентност по тематиката " Енергетика ", съобщи пред Българска национална телевизия депутатът от ПГ на " Продължаваме Промяната " Даниел Лорер.
-->
" Оказа се, че през всички тези години ГЕРБ не са имали проект, с изключение на да санират. Това стана ясно на срещата с Европейската комисия и всичко, което последва, беше опит това да бъде прикрито от обществото ", уточни Лорер.

Той подчертава, че Европейска комисия не изисква затваряне на централи, а понижаване на излъчвания.

" Защо изисква понижаване на излъчвания? Още в далечната 2014 година държавното управление на ГЕРБ подписва на Европейски съвет общоевропейската цел да се понижат излъчванията с 40%, т.е. съкращението на българската енергетика е подписано от ГЕРБ още през 2014 година Нещо повече - през 2020 година още веднъж ГЕРБ удостоверяват и усилват тази цел дружно с всички останали европейски страни. Те подписват цел от 55% редуциране на въглеродните излъчвания. Идва Планът за възобновяване и резистентност, който предлага средства на страните, с цел да изпълнят в частност и тези цели. Какво прави ГЕРБ по тематиката в него - нищо, с изключение на саниране?. Няма заричане да се затваря, каквото и да било до 2026 година Трябва да се понижат излъчванията. Това може да стане, не затваряйки въглищните централи, а намалявайки количеството работа, което те правят сезонно ", в детайли изясни Даниел Лорер.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР