Продължаваме промяната предлага да бъде намален Данъкът добавена стойност върху

...
Продължаваме промяната предлага да бъде намален Данъкът добавена стойност върху
Коментари Харесай

След БСП и ПП предлага да бъде намален ДДС за хляб, плодове и зеленчуци родно производство

" Продължаваме промяната " предлага да бъде понижен Данъкът добавена стойност върху хляба и плодовете и зеленчуци родно произвеждане. Обмисля се и понижаване на Данък добавена стойност за електрическата сила.

По концепцията за понижаване на Данък добавена стойност към този момент се работи, заяви за БНР зам.-председателят на Комисията по бюджет и финанси Венко Сабрутев.

С сходни оферти по-рано излезе и Българска социалистическа партия. Социалистите обаче оферират понижаване на Данък добавена стойност за всички съществени артикули и таван на продуктите.

" От " Продължаваме промяната " изпратихме питане към Министерство на финансите, с цел да се направи пресмятане и да стане ясно какви ограничения са вероятни, с какъв % тъкмо. Основно мислим за свалянето на Данък добавена стойност на обособени храни и облагане на свръхпечалбата от производството и търговията с електрическа сила ".

Тези ограничения са част от антиинфлационния пакет, който се приготвя от ръководещата коалиция:

" Това са предложенията на " Продължаваме промяната ". Всяка една политическа мощ от обединението дава своите оферти, даваме ги на Министерството на финансите за калкулация и ще излезем с единно предложение ", сподели депутатът от Политическа партия.

С какъв брой ще бъде понижен данъкът добавена стойност ще бъде ясно напълно скоро, съобщи Сабрутев:

" Затова изпратихме въпросното питане до Министерство на финансите, с цел да могат да ни изчислят какъв ще бъде резултатът за приходната част на страната и, надлежно, да преценим какъв ще е резултатът и за крайните консуматори ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР