Продължаваме промяната постепенно заема функцията на левицата в страната, съобщи

...
Продължаваме промяната постепенно заема функцията на левицата в страната, съобщи
Коментари Харесай

Социолог: Проблемът е в хората - едните са за ГЕРБ, а другите за ПП и не могат да се понасят

„ Продължаваме промяната ” последователно заема функционалността на левицата в страната, заяви NOVA NEWS. Това доста ще промени страната, тъй като е различен тип левица. За десните – за „ Демократична България ”, е основно значима „ борбата за София ”. Те имат действителен късмет да завоюват тази борба, това не им се е случвало от 2006 година – от времената на Бойко Борисов. Без Политическа партия не могат, те няма да се скарат ”, каза социологът Андрей Райчев.
„ Не ми се има вяра до кметските избори да има постоянно държавно управление, доста се надявам да стане, само че не ми се има вяра ”, добави Райчев.
Другият посетител в студиото – икономистът Георги Ангелов съобщи: „ Винаги съм си представял, че политиците желаят да ръководят. Проблемът е, че в този момент излиза, че никой не желае да ръководи ”.
Двамата обсъждаха по-добра или още по-лоша година ни следва в стопански и в политически проект.
Андрей Райчев даде образец с това, което на него не му е ясно – „ Германия изнася малко повече от трилион евра продукция. Целият съветски газ е 50 милиарда евро. Може ли 50 милиарда евро да основат сериозен проблем на 1 трилион? Защо тази газова рецесия толкоз мощно въздейства? Дали се пробват да потвърдят, че Путин предизвиква това, което ние си причинихме посредством COVID-19 пандемията ”, запита Райчев.
Според Георги Ангелов главният проблем не е в парите. „ Не е въпросът в парите, въпросът е в доставката на газ – без него не може да работят химическите фабрики, отоплението, парното. Едно летище строиха в Берлин за 20 година Сега за 6 м. построиха първия терминал за полутечен газ, в деня, в който го построиха, се срина цената на газа ”, сподели Ангелов.
В отговор Райчев съобщи: „ България е доста богата сега – 10 000 $ на калпак (ни е Брутния вътрешен продукт), само че минахме в режим на заем. Повишихме стандарта толкоз, че България не може да подхожда. Прекалено доста повишихме пенсиите, заплатите. Който вземе властта, би трябвало да знае, че от самото начало ще бъде в недостиг на пари ”.
„ Проблемът е в народа, хората са тежко разслоени. Едните са за ГЕРБ, другите – за Политическа партия и те не могат да се понасят… Вторият аспект е в посланието – първата задача е: „ няма да се договаряш с никого ”, втората – „ договорете се нещо ”. Ние сме го живели в епохата на Съюз на демократичните сили и Българска социалистическа партия. Желю Желев беше податлив на коалиция и поемаше върху себе си негативи ”, изясни неналичието на съдружна увереност Райчев.
Ангелов чака през актуалната 2023 година непрекъснато да понижава инфлацията.
За Райчев огромният въпрос е излизат ли хората на улицата. „ Нашите политици съществено се заемат да трансформират себе си от опасността на улицата. Политиката ще стагнира и това съответствие ще се резервира ”, добави Андрей Райчев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР