Продължаваме Промяната не затваря пътя за преговори, но от партията

...
Продължаваме Промяната не затваря пътя за преговори, но от партията
Коментари Харесай

ПП не затварят пътя за преговори, но и не искат да изневерят на принципите си

„ Продължаваме Промяната ” не затваря пътя за договаряния, само че от партията не желаят да изневерят на правилата си - нулева приемливост към корупцията. Това сподели пред депутатът от Политическа партия и краткотраен ръководител на парламента Мирослав Иванов.

„ Влизане в държавно управление с Движение за права и свободи, ГЕРБ, Има Такъв Народ, със сегашните им водачи - за нас ще бъде прекомерно огромен компромис с нашите полезности. Оставаме правилни на това, което сме споделили. Имаме стратегия и тя включва правосъдната промяна и антикорупционната стратегия ”, изясни той

Иванов посочи, че в случай че депутатите от „ ИТН ” желаят да поддържат програмата им - състав на държавно управление и кабинет е вероятен. „ Ако тяхното управление се резервира, не виждам по какъв начин ще се сформира кабинет ”, е неговото мнение.

Според него, Има Такъв Народ не са диалогични и вървят в посока, която прекомерно мощно се разграничава от тяхната, тази на Българска социалистическа партия и „ Демократична България ”. Той даде образец със саботирането на Комисията по конституционни и правни въпроси. „ Това беше следващият очевиден сигнал, че сътрудниците от Има Такъв Народ, с това управление, не желаят да извършат антикорупционната промяна ”, добави Иванов.

Той добави, че фокусът на Политическа партия не е отиване на избори, само че посочи: „ За нас е безпредметно да се сформира кабинет, който не желае да извърши правосъдната промяна и да се бори с корупцията. Именно в битката с корупцията виждаме главния мотор оттук насетне за промени ”, сподели още Иванов.

При предварителни избори той чака, че изборната интензивност ще бъде по-висока и има вяра, че ще реализиран по-добър резултат. „ Показахме на хората, че имаме правила, дела, които можем да отстояваме. И че не сме склонни на тънки взаимни отстъпки единствено и единствено да се задържим във властта ”, добави Иванов.

Според него „ ИТН ” и партията на Стефан Янев „ Български напредък ” няма да влязат в идващ парламент. Той разяснява дали тогава от Политическа партия ще беседват с ГЕРБ или Движение за права и свободи за предстоящ кабинет.

„ Няма да вършим взаимни отстъпки с нашите цели. Не можем да кажем, че ще се коалираме с ГЕРБ, в случай че желаеме Борисов да бъде разследван за безобразията през последните 12 години. Това важи и за Движение за права и свободи с Пеевски ”, акцентира депутатът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР