Продължаваме Промяната изпрати писмо до всички парламентарно представени партии, с

...
Продължаваме Промяната изпрати писмо до всички парламентарно представени партии, с
Коментари Харесай

ПП в готовност да съставят кабинет на малцинството с ДБ, канят партиите на председателски съвет

„ Продължаваме Промяната ” изпрати писмо до всички парламентарно показани партии, с което показва подготвеност дружно с „ Демократична България ” да сформира държавно управление с втория мандат с ясни цели и гаранции. Това оповестиха от пресцентъра на политическата мощ.

От обединението канят парламентарно показаните сили на следващия ден на председателски съвет, с цел да обсъдят графика за предпочитано разглеждане на законопроекти, свързани с понижаване на неравенството, възстановяване на изискванията за бизнес, увеличение на доверието в демокрацията в България, правовия ред и изборния развой, както и Шенген и еврозоната, както и да застанат зад апела към президента Румен Радев да обезпечи задоволително парламентарно време преди връчване на втория мандат.

С втория мандат „ Продължаваме Промяната ”, с поддръжката на „ Демократична България ”, сме подготвени да предложим държавно управление на малцинството с ясни цели и гаранции, които да покажат дали парламентарно показаните партии са подготвени да работят и да вземат решение проблемите на хората или преследват други цели, показват от обединението.

За страдание, в този парламент доверието сред политическите партии е рекордно ниско, означават от „ Продължаваме Промяната “. Последните 2 месеца са показателни за неналичието на това доверие и за неналичието на устойчиво парламентарно болшинство с ясни правила и цели. В тези условия и без да нарушаваме обещанието, което дадохме на гласоподаватели си, да не влизаме в подмолни ангажименти, осъзнаваме, че държавно управление на малцинството мъчно би могло да съществува и да работи сполучливо.

Според политическата мощ единственият метод да се преодолее тази политическа невъзможност е посредством съответни дейности в самия парламент пред очите на българските жители. От ръководителя на Народното събрание Вежди Рашидов (ПГ ГЕРБ-СДС) зависи цялата законодателна стратегия и целите на работа на 48-ото Народно Събрание, само че роля имат и ръководителите на непрекъснатите парламентарни комисии и депутатите в зала.

„ Продължаваме Промяната “ приканват, в случай че политическите партии желаят да потвърдят с каузи съществуването на политическа воля да работят за посочените национални задания, дано ръководителите на комисии и депутатите в зала да работят за разглеждане на към този момент импортираните същински значими законопроекти за понижаване на неравенството, възстановяване на изискванията за бизнес, увеличение на доверието в демокрацията в България, правовия ред и изборния развой, Шенген през 2023 и влизане в Еврозоната през 2024 година

Ако сте подготвени да работим дружно по значимите цели за България, първите действителни стъпки за потвърждаване на тази воля и доказването ѝ на процедура би било насрочването в комисии и гласуването в зала на Закона за КПКОНПИ, отхвърлянето на измененията в Изборния кодекс, приемане на предложенията ни за промени в законите за службите и бюджет, показват от „ Продължаваме Промяната “.

Каним Ви на следващия ден на председателски съвет да обсъдим графика за предпочитано разглеждане на гореописаните законопроекти и да застанете зад апела към президента да обезпечи задоволително парламентарно време преди връчване на втория мандат, с цел да могат политическите групи в 48-я парламент да покажат посредством делата си в зала дали са подготвени да работят за постоянно държавно управление, или желаят да тласнат страната към нови избори, се показва още в текста.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР