Продължаваме промяната и Демократична България въпреки напреженията в местните си

...
Продължаваме промяната и Демократична България въпреки напреженията в местните си
Коментари Харесай

Манол Пейков: Уви, не ги убедих, че ставам за кмет! Отивам последен в листата


„ Продължаваме промяната ” и „ Демократична България ” макар напреженията в локалните си структури, въпреки всичко съумяха да се спогодят за общ претендент за кмет.
Последното решение е проф. Ивайло Старибратов. А Манол Пейков, на който държаха доста десните, ще е на последно място в листата за съветници.
Проф. Старибратов е учител по математика в ПУ „ Паисий Хилендарски ” и някогашен дълготраен шеф на Математическата гимназия. Той не е партиен член, само че клони към десницата. На предходните локални избори беше претендент за общински консултант от Демократична България, а по-късно – и за народен представител отново от тях.
Кандидатурата му обаче вбеси последователите на Демократична България, тъй като бяха уверени, че обединението би трябвало да застане зад депутата Манол Пейков, който събра над 5000 преференции на последния парламентарен избор и не криеше желанието си да се включи в борбата за кмет.
Пейков пусна специфичен пост във фейсбук, с който изясни, че договарянията за общи претенденти са били дълги и напоителни. И подсети, че се е подготвял за борбата за локалната власт в Пловдив от съвсем година.
„ Да, България ” – политическата мощ, на която съм член (и която ме познава най-добре!) – твърдо поддържаше кандидатурата ми изначало до дъно. Уви, не успяхме да убедим сътрудниците си от обединението (някои от които ме познават малко едностранчиво – на първо място в светлината на парламентарното ми „ биткаджийство ”), че към сегашния миг точно моята кандидатура би била най-удачното решение за явяване на кметските избори в Пловдив “, написа той.
Пейков афишира, че застава зад кандидатурата на Старибратов и го поддържа „ безусловно ”. И добави, че ще заеме знаковото последно място в общата листа за общински съветници. Но по-късно ще остане народен представител.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР