Продължаваме промяната“ и БСП настройват гражданите срещу модернизацията на българската

...
Продължаваме промяната“ и БСП настройват гражданите срещу модернизацията на българската
Коментари Харесай

Ген. Аню Ангелов: Няма как товарен камион да разруши 3 участъка от Кримския мост

„ Продължаваме промяната “ и Българска социалистическа партия настройват жителите против модернизацията на българската войска и това ще продължи, в случай че в страната не поемат властта проевропейски и пронатовски сили. От началото на войната ние се придържаме към някакво равнопоставяне на страната агресор и страната жертва. Това е трагично и ще има последствия за България. Мостът, свързващ Крим и Русия, е взривен на три места, няма по какъв начин товарен камион да аргументи такива вреди.
Това съобщи пред БГНЕС военачалник Аню Ангелов, министър на защитата (2010-2013 г.)
Ген. Ангелов уточни, че президентът от дълго време смята, че даването на военна помощ на Украйна би въвлякло страната ни във войната.
„ Той счита, че в случай че Украйна стане бързо член на НАТО, то тогава естествено алиансът ще я пази като страна-членка, обаче това няма по какъв начин да стане преди да завърши войната с Русия. Това е повече от ясно. Съществуват правила и критерии, по които една страна може да стане член на Северноатлантическия пакт. Условията за присъединение към НАТО би трябвало да бъдат изпълнявани от всички кандидатстващи страни, по този начин както и ние сме ги изпълнявали три години. „ Ускорено “ значи Украйна да не бъде бавена доста след края на войната “, сподели генералът.
Според него документът, който сме отказали да подпишем, по-скоро цели морално да поддържа страната.
„ В него се споделя, че би трябвало да се помогне за влизане на Украйна в НАТО, което е безусловно обикновено и, че би трябвало да ѝ се оказва военна помощ “, съобщи той.
За страдание, ние към момента публично не предоставяме такава помощ на страната жертва, а по-скоро се мъчим да оправдаем агресора. „ Това е и смисълът на думите на президента Радев, с които той отхвърля България да се причисли към декларацията за участие на Украйна в НАТО, той отхвърля да даде своята морална поддръжка “, сподели ген. Аню Ангелов.
Той акцентира, че страната ни влачи негативите от водената ни външна политика към Украйна още от 24-ти февруари.
„ Давахме консумативи, лекарства. Добре, че нашата индустрия си свърши работата без да ангажира страната. Факт е, че от началото на войната ние се придържаме към някакво равнопоставяне на страната агресор за страната- жертва. Това е най-трагичното и за жалост продължава и до през днешния ден “, съобщи някогашният министър на защитата.
Ген. Ангелов разяснява и изказванията на редица политици, измежду които Асен Василев и Корнелия Нинова, които се опълчиха на модернизацията на българската войска посредством закупуването на изтребителите F-16. Той акцентира, че те постоянно са се противопоставяли на този значим развой.
„ Българска социалистическа партия са против всяка рационализация на българската авиация. Те са срещу даже да си докарат краткотрайно заместващи въздухоплавателни средства, с цел да може да заменят МиГ-29 и се афишират и срещу всички предложения, които бяха оповестени от министъра на защитата Димитър Стоянов “, сподели ген. Ангелов и продължи:
„ Съвестно ми е да разясня хора, които нищо не схващат, които са се провалили в границите на 8 месеца ръководство. Румен Гечев изясни, че самолетите били към момента на хартия, че не са още подготвени, а производството им към този момент стартира. Всичко това е конфигуриране на българското публично мнение против модернизацията на българската войска. Това ще се случи, в случай че пронатовски и проевропейски сили не сформират държавно управление и останат на власт служебни държавни управления или такива, в които вземат участие Българска социалистическа партия и Политическа партия “, предизвести той.
Ген. Ангелов разяснява и риска за сигурността след взривяването на Кримския мост на 8 октомври.
„ Отмъщението на диктатора е с над 85 удари с всевъзможни ракети против жилищни блокове, инфраструктура, енергоснабдяване, водоснабдяване в Украйна. Ако обаче реализира офанзива с тактическо нуклеарно оръжие, както се приказва, това ще ни засегне директно като страна “, сподели той.
Според военния изказванията на съветския следствен комитет, че детонацията е осъществена благодарение на товарен камион, тръгнал от България, са смешни.
„ Този мост е взривен с детонации, сложени под три сектора на моста, различен метод няма. Един товарен камион, с колкото и експлозиви да е претрупан, не може да взриви на толкоз доста места един мост “, изясни той и добави: „ Освен това руснаците се хвалят, че имат специфични устройства, които откриват експлозиви. Камионът е минал през два КПП-та – на Министерството на превоза и на Федерална работа за сигурност, т.е. всичко сочи, че експлозивът е изработен от експерти.
Дали това са украински елементи или е дело на самата Федерална работа за сигурност никой не знае, само че не може един товарен камион да унищожи три сектора на моста “, добави още ген. Аню Ангелов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР