“Продължаваме промяната - Демократична България (Спаси София) подадоха жалба срещу

...
“Продължаваме промяната - Демократична България (Спаси София) подадоха жалба срещу
Коментари Харесай

“Продължаваме промяната - Демократична България” обжалват резултатите от първия тур в Банкя

“Продължаваме смяната - Демократична България ” (Спаси София) подадоха тъжба против изборния резултат от първия тур в регион Банкя. Тази заран беше импортирана тъжба до Административния съд в София.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 1108
След като ЦИК анулира машинния избор два дни преди провеждането на първи тур на локалните избори, в Банкя разликата сред претендентите на “Възраждане ” Антон Бранков и на ПП-ДБ-СС Георги Атанасов беше единствено 2 гласа. 

Според жалбата изборите в секция 224624013 в Банкя са извършени в противозаконен състав, тъй като ръководителят на секционната комисия е внук на заместник-председателя, което е нарушаване на Изборния кодекс. Двамата са излъчени в състава на СИК надлежно от ГЕРБ-СДС и “Възраждане ”. 

Ако съдът почете жалбата и одобри изборния резултат от съответната за нереален, то претендентът на ГЕРБ-СДС Рангел Марков следва да получи общо 1623 гласа, Георги Атанасов - 686 гласа, а Антон Бранков - 652 гласа.

В жалбата се твърди още, че в три от секциите действителни бюлетини са преброени погрешно, повишен е броят на в началото употребяваните хартиени бюлетини, а в протоколите са нанесени ремонти, които не са плод на техническа неточност.

Според жалбоподателите броенето на гласовете е осъществено безредно, а във видеозапис от една от секциите упоменатият брой гласове за ПП-ДБ-СС не дава отговор на финалното число, записано в съответния протокол.

“Неправилното отразяване на действителния резултат от гласуването води и до погрешно установяване на позволените до присъединяване на втори тур претенденти ”, гласи още жалбата.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР