Продължаваме промяната - Демократична България (Спаси София) обжалват изборния резултат

...
Продължаваме промяната - Демократична България (Спаси София) обжалват изборния резултат
Коментари Харесай

ПП-ДБ обжалват резултата от първи тур на изборите в Банкя

" Продължаваме промяната - Демократична България " (Спаси София) апелират изборния резултат от първия тур в регион Банкя . Днес жалбата беше импортирана в Административния съд в София.

До този ход се стигна, откакто в Банкя разликата сред претендентите на " Възраждане " Антон Бранков и на ПП-ДБ-СС Георги Атанасов се оказа едвам 2 гласа.

В жалбата се показва, че в секция №224624013 вотът е извършен в противозаконен състав, тъй като председа​_телят на секционната комисия е внук на заместник-председателя, което е нарушаване на Изборния кодекс. Двамата са излъчени в състава на СИК надлежно от ГЕРБ-СДС и " Възраждане ".

В случай че съдът почете жалбата и одобри изборния резултат от съответната за нереален, то претендентът на ГЕРБ-СДС Рангел Марков следва да получи общо 1623 гласа, Георги Атанасов - 686 гласа, а Антон Бранков - 652 гласа.

От ПП-ДБ настояват още, че в три от секциите действителни бюлетини са преброени погрешно, повишен е броят на в началото употребяваните хартиени бюлетини, а в протоколите са нанесени ремонти, които не са плод на техническа неточност.
 Официално: Васил Терзиев пое кормилото на София
Официално: Васил Терзиев пое кормилото на София

Предизвитателство в Столичния общински съвет - изборът на ръководител

Според жалбоподателите броенето на гласовете е осъществено безредно. Освен това във видеозапис от една от секциите упоменатият брой гласове за ПП-ДБ-СС не съответствало на финалното число, записано в съответния протокол.

В жалбата се споделя още, че неправилното отразяване на действителния резултат от гласуването води и до погрешно установяване на позволените до присъединяване на втори тур претенденти.

Припомняме, че директно преди локалните избори избухна. След решение на ЦИК в последния миг на първия тур Впоследствие обаче Върховният административен съд на балотажа.

Припомняме също, че бяха обжалвани и резултатите от балотажа в София. Останалата втора Ваня Григорова, претендент за кмет на Българска социалистическа партия за България, в Административния съд в столицата, която обаче. Така през днешния ден новият кмет на София и публично встъпи в служба.
 Съдилищата гледат 248 тъжби против резултатите от първия тур на изборите
Съдилищата гледат 248 тъжби против резултатите от първия тур на изборите

67 са оспорените резултати за избор на общински съветници, 149 - за кметове
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР