“Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) зоват ГЕРБ да се

...
“Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) зоват ГЕРБ да се
Коментари Харесай

ПП-ДБ зоват ГЕРБ да се върнат на масата на преговорите, те засега мълчат

“Продължаваме смяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) зоват ГЕРБ да се върнат на масата на договарянията за ротацията. Първо Христо Иванов изрази такава вяра. След това коментар пред кореспонденти в Народното събрание направи и съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ Кирил Петков.

„ Нека да се успокоим, да седнем на масата и да забележим какъв е механизмът, с който да подсигуряваме на хората тези резултати. Тука не става дума за червени линии на ПП-ДБ. Тука става дума за червени линии на обществото. Обществото към този момент не може да понася следващите измислени истории, които им се сервират. Те желаят да видят, че техният живот се трансформира “, уточни Петков.

Според него задачата на оферти от тях меморандум, който стана мотив за разпри през последните дни, е да се опитат да накарат ГЕРБ да се съгласят на явен правилник, обвързван с разнообразни тематики, в това число назначенията в регулаторите, службите и така нататък

„ Емоцията свърши. Време е сътрудниците да се върнат назад на масата, да кажат – тези текстове ние харесваме, тези текстове не харесваме, тези текстове би трябвало да прибавим... Така че – на никой не му трябват избори. Това е ясно “, добави Кирил Петков.

След въпрос не са ли си говорили с Бойко Борисов след публикуването на проектомеморандума, той сподели: „ Вижте, аз съм подготвен когато и да е и съм в цялостна подготвеност да седнем на договаряния и да излъчим екипи. Оттук нататък в случай че всички ние мислим за положителното на България или в действителност го мислим, в този момент е време да оберем страстите и да стартираме да си вършим работата. Началната позиция беше значима, с цел да може да открием пред цялото общество кои са тематиките на деня. Иначе се залъгваме с едни тематики като кой е външен министър, кой не е външен министър. Това действително спрямо другите тематики е с доста по-малка значимост. “

Засега ГЕРБ не дават отговор на апелите на ПП-ДБ да рестартират договарянията за продължение на ръководството.

По мотив рецензиите на Бойко Борисов за някои назначения Кирил Петков загатна, че водачът на ГЕРБ прави неточни спекулации, като заяви: " Аз знам, че господин Борисов ги знае тези неща, само че желая да го кажа и за българските жители - има огромна разлика сред изпълнителна власт и регулатори. Регулаторите би трябвало да са самостоятелни. В изпъпнителната власт може да имате политическо посланичество. И това е огромната разлика. Примерно, едно АДФИ не е регулатор. Всички би трябвало да знаят, че това не е регулатор. Това е под Министерството на финансите и министърът на финансите има пълномощия за това. "

 

Очаквайте детайлности

 

 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР