ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПОРЕДИЦАТА: ЛЪВОВЕТЕ, НА КОИТО РАЗЧИТА БЪЛГАРИЯ! След 48 години

...
ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПОРЕДИЦАТА: ЛЪВОВЕТЕ, НА КОИТО РАЗЧИТА БЪЛГАРИЯ! След 48 години
Коментари Харесай

Исполинът

ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПОРЕДИЦАТА: " ЛЪВОВЕТЕ ", НА КОИТО РАЗЧИТА БЪЛГАРИЯ!
След 48 години България отново е хазаин на най-престижния волейболен конгрес. Но страната ни не просто е хазаин – с напъните на доста огромни български волейболисти си е извоювала и статута на международна мощ, с която всеки би трябвало да се преценява. И в случай че някой си намерения, че " лъвовете " не могат да хапят, ще му пожелаем прелестно превозване в бяло-зелено-червената гора, каквато ще съставлява зала " Конгресна " в Двореца на културата и спорта от 9 до 18 септември! Защото там " лъвовете " няма да бъдат 6 или 12, ще бъдат 5 хиляди и ревът им ще се чува далеко. А когато волейболните " лъвове " и " лъвовете " по трибуните се обединят, за всеки става ужасно!
НАРИЧАТ Гражданско отделение СЕКАЧА! Висок 207 см, със здрава физика и доста мощност в офанзива. Истински великан. Това е Николай Учиков, който играе на поста диагонал в мъжкия народен тим на България.

Николай Учиков е роден на 13 април 1986 година в Пазарджик, където прави и първите си стъпки във волейбола. През 2004 година минава в Локомотив (Пловдив), където играе до 2006 година. Уменията му са видяни и той минава в столичния Левски - състезател е на " сините " до 2009 година. През същата година става първият му трансфер в чужбина - не къде да е, а в гранда Трентино Волей (Тренто). Следва тригодишен интервал в италианското състезание, в Кавриаджо, Палаволо (Падуа) и Палаволо (Молфета). През сезон 2013/2014 той още веднъж се завръща в Тренто, като става международен клубен първенец с отбора. Следва една година в съветската Суперлига, където облича екипа на Тюмен. От 2014 година стартира аржентинският интервал на Учиков – минава в UPCN (Сан Хуан), с който става първенец и печели купата на страната. През миналия шампионат бе част от гръцкия ПАОК - със солунския отбор завоюва купата на страната.

За първи път е извикан в мъжкия народен тим през 2008 година. През 2015-а става четвърти с отбора на Европейското състезание в София. В отсъствието на Цветан Соколов през този сезон Учиков получи доверието на Пламен Константинов и зае главно място в титулярния състав на " лъвовете ". Постът му е извънредно виновен, като поема най-голямата тежест в нахлуване. Няма огромен тим без добър диагонал, а с дългогодишния си опит от разнообразни шампионати по света Учиков без съмнения стана същинско острие и се трансформира в отличителна фигура. Волейболистът се трансформира в главен точконосец за отбора ни през миналите дуели в Лигата на нациите.

" Лъвските сърца си ги имаме. Бъдете с нас. Много от посланията към публиката звучат клиширано. Но когато играеш у дома, хората са прочувствени, поддържат те, има моменти, когато това е повече от задоволително да се появи искрата и да се промени развоят на мача в позитивна посока. Има моменти, когато е мъчно. Тогава факторът аудитория е спомагателният подтик. Той е сложен за разказване с думи. Във Варна постоянно е по този начин. Това са страсти и усеща, които могат да се изпитат единствено в залата. Каня всички, които желаят да изпитат тези страсти, да дойдат и да ни поддържат ", обърна се Ники към горещата българска аудитория.

Бяло-зелено-червеното море от почитатели се вълнува и към този момент чака с неспокойствие идните борби от международното състезание. Сред най-емоционалните поддръжници на България ще бъде и чаровната разпределителка Весела Бончева – към този момент Учикова. Тя стана брачна половинка на Ники Учиков единствено преди седмици, а фамилията е волейболно отвред.

А всички, врекли се в обич на красивия спорт и влезнали в огромното семейство на приятелите на българския волейбол, са искрата, от която даже исполините имат потребност! Защото дружно скачаме по-високо и летим по-далеко!

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР