Продължаваме да водим битка, за да докажем, че са фалшифицирани

...
Продължаваме да водим битка, за да докажем, че са фалшифицирани
Коментари Харесай

Христов и Зяпков: Трупът на КТБ все още мирише, продължават да разграбват ”кухата” банката

Продължаваме да водим борба, с цел да потвърдим, че са фалшифицирани документи за 12 милиона, с които две компании желаят да приберат от КТБ. Поканихме персонално Сотир Цацаров да изпрати екип, който да ревизира нашите изказвания. Освен наказателното дело против нас има заведени от синдиците още над 120 каузи за да се източва банката за адвокатски възнаграждения. Вече имаме триумф по тези каузи, тъй като имаме сили, познания и умения да се оправим и с тях.
Това обявиха в предаването „ Честно казано с Люба Кулезич “ двама от някогашните админи на КТБ – Георги Христов – един от четиримата изпълнителни шефове и Георги Зяпков – шеф на Управление „ Кредитиране “. Участието им бе ананонсирано като роман за това по какъв начин финансовата некрофилия над банката не стопира.

Христов и Запков обясниха за проблема, по който по тяхна самодейност, дружно с организацията, която сплоти ощетените инвеститори от банката – Неправителствени организации „ Ние, Гражданите “ са импортирани голям брой сигнали за опит да бъде източена банката посредством подправяне на документи от страна на синдиците на КТБ и две компании - „ Арда строй “ и „ Аполо инженеринг “. „ Става въпрос за една планувана за систематизиране сред кредиторите сметка. Две компании от необезпечени кредитори стават поръчителство по убеждение на синдиците чрез едни контракти, които ние твърдим, че в никакъв случай не са подписвани от нас “, съобщи Георги Христов.

Припомняме, че в изявление за Фрог нюз двамата някогашни админи в детайли обясниха механизма на подправяне на документи от страна на синдиците на банката и двете компании.

Тези две компании имат депозити и при затварянето на банката парите остават затворени. Става въпрос за 12 милиона лв.. Нещо се случва 2017 година и тези синдици подреждат двете компании на първи ред, като обезпечени и то въз основа на контракти от преди 20 юни 2014 година, преди затварянето на банката. " Подписите " са на двама от изпълнителните шефове - Георги Христов и Александър Панталеев. „ Ние твърдим, че в никакъв случай не сме подписвали такива документи, само че прокурор Варадинова отхвърля инспекция тъй като не е получава, нито от компаниите, нито от синдиците истинските договорите за експертиза “, обявиха още някогашните админи.

„ Това е особено измислена скица за тези две компании. В самите сигнали сме предположили и сме показали доста по съществени финансови облаги, позволяваме че не става въпрос единствено за тези 12 милиона. “

Според Христов „ Аполо инжинеринг “ е по-интересаната компания. Възможно е тя първо да има заричане, че ще се уреди тяхното взимане, а по-късно и други неща. Фирмата е лицензиран търговец на оръжия и банката е издавала гаранции по контракти на тази компания, познаваме активността й. В момента режима за издаване на лицензите е под шапката на министъра на стопанската система Караниколов, който всички свързват с изключение на с Делян Пеевски и със странните покупко-продажби към оръжейният цех „ Дунарит “.

Георги Зяпков разяснява, че най-фрапиращото е, че след толкоз сигнали до Софийска градка и Апелативна прокуратуратури, институции и евентуално ощетени компании даже принципалът на Фондът за гарантиране на влоговете (ФГВБ ) – Министерството на финансите не изиска да прегледа случая. Имаме писмо от финансовия министър господин Владислав Горанов, че не е способен да се занимава със синдиците на КТБ и несътоятелността на банката, макар че най-малко в три члена от закона точно той е посочен като виновен за тяхната активност.

Вече има импортиран сигнал и до Върховна касационна прокуратура.

Странното е, че с изключение на всички тези министерства и сдружения, в действителност ФГВБ е заемодател и то негарантиран. Фондът е пререден от тези две компании. Всъщност в случай че се реализира схемата на синдиците на КТБ „ Аполо инженеринг “ и „ Арда строй “ тъкмо Фондът ще получи 10 милиона лв. по –малко.

„ Нито едно от тези сдружения, в които има държавно присъединяване няма никаква реакция. Ние сме изпратили сигнали с изключение на до министрите и до всички тях “, разяснява още Зяпков.

„ Вчера внесохме сигнал до Сотир Цацаров, в който събрахме всички документи, посочихме и всички пороци на решенията на прокурорите да откажат инспекция. Поканихме екип на основния прокурор да пристигна на съвещанието през януари, когато би трябвало да бъдат показани „ оригиналите “ на въпросните контракти на „ Аполо инженеринг “ и „ Арда строй “ и да ги изземат. Аз съм подготвен незабавно да дава всичко належащо с цел да експертиза, че подписът ми там е подправен “, беше безапелационен Георги Христов.

Как се развива правосъдно въпросът може да видите още веднъж в наш материал ТУК
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР