Продължаваме да подпомагаме земеделските стопани. В началото на този месец

...
Продължаваме да подпомагаме земеделските стопани. В началото на този месец
Коментари Харесай

Държавата помогнала с пари на над 12 000 земеделци

" Продължаваме да подкрепяме земеделските стопани. В началото на този месец бяха изплатени близо 83,5 млн. лв. на производителите на плодове и зеленчуци. Субсидиите са обезпечени за 12 559 аграрни стопани ". Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на държавното съвещание.

Председателят на Националната асоциация на малинопроизводителите Божидар Петков благодари за следващата финансова поддръжка на страната към сектора. " Тази година беше сложна поради времето и поради пандемията. Но с помощта на интензивните дейности на страната, целият отрасъл получи големи помощи ", съобщи Божидар Петков. Той означи, че с помощта на навременните средства за бранша, браншът няма да изпадне в колапс.

Миналото лято производителите на плодове и зеленчуци желаеха понижаване на Данък добавена стойност за техния отрасъл като мярка против рецесията. Това щяло да увеличи конкурентоспособността на производителите и да донесе повече налози в хазната. Идеята им обаче не получи поддръжката на ръководещите.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Държавата възнамерява да сътвори указател на търговците на плодо...

Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева акцентира, че размерът на ставките при някои от схемите е повишен с близо 55% по отношение на 2019 година " Ръстът е вследствие на спомагателното финансиране по схемите, както и от повишения надзор от страна на земеделското министерство и Държавен фонд " Земеделие ", уточни Танева.

Тя означи още, че поливният сезон ще стартира от 15 април и има обезпечени задоволително количества вода за напояване и даде образец с язовир " Ястребино ", който се употребява и от производителите на трайни насаждения.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР