Продължаваме да настояваме пакетът „Мобилност“ да се гледа в следващия

...
Продължаваме да настояваме пакетът „Мобилност“ да се гледа в следващия
Коментари Харесай

Желязков не бил против пакет Мобилност, а срещу протекционизма

Продължаваме да настояваме пакетът „ Мобилност “ да се гледа в идващия Европейски парламент . Това сподели пред публицисти министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков.
„ Доколкото знам и сега върви организация за митинг против пакета „ Моблиност “ с една специфичност – той би трябвало да се организира в Страсбург, тъй като там ще се гледа тази тематика.
Разбира се, това ще бъде външна демонстрация, която колкото е по-мащабна, толкоз ще бъде по-впечатляваща и ще има своята функционалност освен за българските превозвачи, само че и за техните сътрудници от останалите страни “, уточни Желязков.
Той изясни, че редом с това ще се организира и Съвет на министрите по превоза в Букурещ. „ Там също имаме проведени голям брой срещи на Групата на инакомислещите , тъй че вършим всички належащо, с цел да подсигуряваме едно заслужено европейско законодателство.
Ние не сме срещу пакета „ Мобилност “ , а сме срещу протекционизма и срещу рестриктиращите правила по този начин, както са планувани сега “, акцентира транспортният министър.
Желязков уточни, че в случай че се стигне до разглеждане на пакета „ Мобилност “ в този момент, има цялостна готовност за внасяне на изменителни текстове , за гласоподаване срещу препоръчаните текстове и за гласоподаване за текстовете, препоръчани от Групата на инакомислещите.
„ При всяко състояние ние дружно с сътрудниците от Полша, Унгария, Литва, Латвия, Румъния и така нататък ще настояваме пакетът „ Мобилност “ да се гледа в идващия европарламент “, изясни транспортният министър и уточни, че възможностите да се гледа от този Екологичен потенциал са 50 на 50.
„ За първи път с този пакет Европа е разграничена по географски симптом , разграничена е и по политически симптом . Разделена е по метод, който до момента няма казус - да се упорства за законодателство, което разделя Европа “, съобщи Желязков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР