Продължава усилената работа по разчистването на града от паднали клони

...
Продължава усилената работа по разчистването на града от паднали клони
Коментари Харесай

Продължава премахването на паднали от бурята дървета в Русе

Продължава усилената работа по разчистването на града от паднали клони и дървета след бурята от тази заран. Ангажирани са над 300 чиновници от общинските предприятия „ Комунални действия “, „ Паркстрой “, „ Русе Арт “, „ Спортни парцели “, както и от общинското доброволческо формирование, СЗ " КООРС ", компания " Нелсен непорочност " и ДЗЗД " Паркстрой ".

Досега са отстранени и натоварени над 30 дървета и клони, блокирали прекосяването на хора и коли в елементи на града - по междинната линия на бул. „ Цар Освободител “, в региона на Строителния колеж, Централна градина, в кв. „ Здравец “, при Комплексния онкологичен център, алея „ Лилия “ в Младежки парк, в градина Батенберг, по ул. „ Мария Луиза “ и по ул. „ Плиска “.

В момента екипите на ДЗЗД „ Паркстрой “ работят на ул. „ Майор Атанас Узунов “ и в кв. „ Здравец “.
Оперативна програма „ Паркстрой “ разчистват в центъра и подкрепят за изчистването на шахти в кв. Родина.
Екипите на „ Нелсен непорочност “ са отводнили ул. „ Потсдам “, „ Доростол “, бул. „ Скобелев “ и бул. „ Липник “ (при Олимп). Камионите за едрогабаритни боклуци не престават да събират паднали клони и сухи дървета. Активирани са и автоматизираните метачни машини на предприятието.

Служители на Оперативна програма „ Русе Арт “ са възстановили и демонтирали рискови рекламни табла, транспаранти и билбордове.
В момента се работи и по премахване на повреди по контактната мрежа на тролейбусите. От Общински транспорт-Русе ЕАД са обезпечени електрически рейсове, които да заместят тролеите и да транспортират пасажерите по линиите 2, 13, 21,24, 27, 29. На терен е изпратен спешен екип от 9 души, двама ръководители и два сервизни камиона, като упованията са до края на деня придвижването на тролеите да е възобновено по главните трасета.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР